Digidexo.com

Bihulebetennelse Hodepine Symptomer

Hodepine fra en bihulebetennelse er svært smertefullt og påvirker mange mennesker i alle aldre. En sinus hodepine er vanligvis den første indikasjon på at du kan ha en bihulebetennelse. Den hodepine, forårsaket av betennelse i lomme hulrom, kommer vanligvis i foran ansiktet i templet området og stråler ut over pannen og ned under øynene.

Hodepine symptomer

Symptomene på en sinus hodepine vanligvis starter tidlig om morgenen og bedre etter hvert som dagen går. Du kan føle en bankende, kjedelig smerter i forsiden av hodet som går ned i sinus hulrom, og til å påvirke området over kinnene. Du kan føle deg som om hodet ditt kommer til å sprekke. Bøyer seg fremover og lener seg over en tendens til å gjøre vondt mer intense. Kaldt og fuktig vær kan også intensivere smerten.

Behandle Sinus Hodepine

Du kan prøve smertestillende over-the-counter medisiner som Sudafed eller Ibuprofen. Disse medikamenter vil redusere svelling og betennelse i sinus-område, noe som reduserer trykket hodepine. Du kan også puste inn varm damp for å redusere trykket i din lomme hulrom. Drikker en varm drikke eller bruke en varm varmepakning kan også hjelpe med smerte.

Andre symptomer

En sinus hodepine kan være ledsaget av mange andre symptomer som indikerer en bihulebetennelse, inkludert dryppende nese, sår hals, gul / grønn slimete og feber og tretthet.

Årsaker

Det er få ting som kan bringe på en bihulebetennelse som en viral eller bakteriell infeksjon, forkjølelse, allergi og forurensing. Personer med nedsatt immunforsvar kan lide av kronisk bihulebetennelse skyldes eksponering for sopp.

Diagnose

Det er veldig viktig å se en kvalifisert helsepersonell hvis du tror du kan ha en bihulebetennelse som kan bidra til hodepine. Hvis du har en infeksjon, og det går ubehandlet kan det føre til mer alvorlige komplikasjoner som blodpropp i sinus området. Infeksjonen kan også være så alvorlig at den kommer inn i hjernen og fører til koma eller død.

Diagnostisering en bihulebetennelse kan være vanskelig. Ofte, symptomene er et resultat av en migrene eller spenning og stress.

En lege kan diagnostisere hvorvidt hodepine skyldes en bihulebetennelse ved å utføre en medisinsk historie og en fysisk eksamen. Hvis han føler at det er en bihulebetennelse kan han foreskrive en antibiotika. Bare en infeksjon forårsaket av en bakterie som kan bli behandlet med et antibiotikum. Virusinduserte infeksjoner vil ikke svare på antibiotika.

Egenomsorg

Det er et par ting du kan gjøre for å lindre sinus smerter og press. Drikke rikelig med væske for å holde membraner i sinus hulrom løs og inhalerer dampen løsne membraner. Robitussin, en over disk decongestant, kan også hjelpe.

Det er viktig å iverksette tiltak for å hindre at bihulebetennelse i første omgang. Få din årlige influensavaksinen, vaske hendene for å hindre bakterier fra å gjøre deg syk og holde deg hydrert.