Digidexo.com

Hvordan utøve etter et hjerte bypass

Hvordan utøve etter et hjerte bypass


Koronar bypass kirurgi refererer til en fremgangsmåte som brukes til å behandle blokkerte arterier, noen ganger kalt koronar arteriesykdom eller koronar aterosklerose. Under prosedyren, tar en kirurg en sunn blodåre fra brystet, arm, ben eller magen og fester det til andre arterier i hjertet og forbedrer blodstrømmen. Koronar bypass kirurgi reduserer risikoen for hjerteinfarkt og reduserer noen symptomer, men det er ikke en permanent kur. Trene er viktig å holde seg frisk etter en koronar bypass kirurgi.

Hvordan utøve etter et hjerte bypass

•  Snakk med legen din om hvor lenge du må vente etter operasjonen før du starter et treningsprogram. I tillegg spør om enkelte aktiviteter er usikre.

Gå litt hver dag. Bruk komfortable klær og sko, og be et familiemedlem eller en venn til å følge deg de første gangene. Sørg for at du holder deg i nærheten av hjemmet, spesielt på de første par turer. For eksempel å gå tre runder rundt blokken din er tryggere enn å gå i en større sløyfe. Ikke bekymre deg om din hastighet. I stedet, gå på et behagelig, jevnt tempo.

•  Øk avstanden av dine turer som tiden går. Prøv å gå i minst 30 minutter om dagen, minst fem ganger i uken. De fleste koronar bypass pasienter kan gå 12:59 og en halv miles daglig en måned etter sin operasjon, ifølge Columbia University Medical Center.

Snakk med legen din hvis du ønsker å legge til mer anstrengende øvelser, for eksempel svømming, golf eller vektløfting til ditt treningsprogram. Disse øvelsene vil også forbedre ditt hjerte helse, men du må kanskje vente til snitt har fullstendig helbredet.

Hint

  • Hvis det er for varmt eller kaldt ute, gå på en innendørs kjøpesenter i stedet.
  • Spise et sunt kosthold og røykeslutt vil også hjelpe deg å holde seg frisk etter bypass kirurgi.
  • Stopp umiddelbart dersom du føler deg svimmel, kortpustet eller veldig sliten. Walk mindre neste dag. Hvis du har brystsmerter, kvalme, oppkast eller hodepine, oppsøke lege umiddelbart.