Digidexo.com

Stamceller for Håravfall behandling

Hårtap er et medisinsk problem som rammer menn, kvinner og barn, både fysisk og psykisk. Behandlinger inkluderer transplantasjoner og aktuelle produkter som Rogaine. I 2003 Horsley og Fuchs identifisert stamceller som kandidat til hårtap behandling. Siden da har mange lag av forskere gjennomført undersøkelser for å bevise effektiviteten og nivå av sikkerhet i forbindelse med stamcelleterapi. Hvis det blir implementert, kan behandlingen forbedre velferden til millioner.

Fakta

Stamceller har evnen til å forvandle seg til nesten hvilken som helst type celle i kroppen. De er også selvgenererende, noe som betyr at de kan lage identiske kopier av seg selv som vil dele inn i mer spesialiserte celler. Prosessen med å bruke stamceller til å re-vokse hår innebærer følgende: I en lab, stamceller er manipulert inn i hårsekken celler. Disse nye celler blir deretter transplantert inn i hodebunnen for å erstatte den skadede celler, genererer hårvekst.

Forskning

I 2003 identifiserte Horsley og Fuchs av Harvard Medical School et protein som regulerer hårsekken stamcelle divisjon. Ved blokkert, kan det generere hårvekst. I 2004 transplantert forskere ved University of Pennsylvania hårsekken stamceller i voksne mus og funnet ut at det forårsaket mer hår å vokse. I 2009 pasienter som bruker ReGenica, en injeksjon som inneholder stamceller og andre vekstfaktorer, rapporterte økt hårvekst.

Fordeler

I motsetning til transplantasjoner og aktuelle behandlinger for hårtap, er stamcelleterapi forbundet med få bivirkninger. Fordi stamceller bekjempe hårtap direkte ved å erstatte den skadede hårsekken, de vise seg mer effektiv enn aktuelle behandlinger, som bare midlertidig behandle symptomer. Håravfall vil ikke gjenta seg etter stamcelleterapi som det tidvis ikke etter kirurgisk transplantasjon og hudtransplantasjon.

The Future

Fordi tidligere forskning har isolert spesielle celler som påvirker hårvekst, kan det åpne døren til et utvalg av mulige behandlinger. For eksempel kan friske voksne hodebunnen celler transplanteres til andre skadede deler av den samme hodebunnen. Dette ville gjøre bruk av embryonale stamceller, en stor grad kontroversiell sak, unødvendige. Celler isolert i tidligere forskning kan også generere hudceller, som kan brukes til behandling av brannofre ved repopulating hudvev.

Betraktninger

Skjønt stamcelle terapi kunne tilveiebringe en trygg og effektiv behandling av hårtap, vil det ta mange år før prosessen er godkjent for mennesker og sluppet på markedet. Forskning forblir tvetydig med hensyn til muligheten for skade på huden og tumordannelse, eller som et resultat av stamcelle terapi. Kostnadene vil også være høyere enn de fleste eksisterende behandlinger.