Digidexo.com

Hvordan virker Triamterene arbeid?

Hva er Triamterene?

Triamterene er vanndrivende, noe som betyr at det hjelper kroppen å eliminere overflødig væske og natrium gjennom nyrene, vanligvis resulterer i økt vannlating, i hvert fall inntil kroppen justerer. Men triamteren også selges under merkenavnet Dyrenium, er i motsetning til konvensjonelle diuretika i at det ikke føre til at kroppen til å skylle ut kalium med ekstra vann og natrium.

Hvilke forhold Triamterene behandle?

En vanndrivende som triamteren er ofte brukt til å behandle væskeansamling (også kjent som hevelse eller ødem) forårsaket av en rekke medisinske tilstander som for eksempel medfødt hjertefeil, nefrose i nyrene, skrumplever og høyt blodtrykk. Dyrenium og andre formuleringer av triamteren er reseptbelagte medisiner.

Hvordan virker det?

Triamterene virker ved å gjøre kroppen produsere mer urin, og dermed skylle overflødig væske og natrium fra kroppen gjennom nyrene, som de fleste diuretika, bortsett fra at det hindrer kalium tap som andre diuretika kan forårsake. Triamteren blokkerer re-absorpsjon av natrium under filtrering i nyrene og kroppen produserer mer urin, som benytter ekstra kroppsvæske for å vaske natrium og vann ut av nyrene.