Digidexo.com

Medisiner som behandler Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom påvirker den delen av hjernen som kontrollerer bevegelsen. Normalt nerveceller gjør et kjemikalie som kalles dopamin som bidrar til å koordinere bevegelser, men i Parkinsons disse cellene dør eller funksjonsfeil. Det finnes ingen kur for Parkinsons men medisiner kan behandle symptomene.

Symptomer

Symptomer på Parkinsons sykdom inkluderer rystelser eller risting som blir verre når du hviler, depresjon, mareritt, overflødig spytt, og problemer med å gå eller kutte mat.

Typisk Treatment

Parkinsons sykdom er vanligvis behandles med en kombinasjon av legemidler levodopa og karbidopa. Levodopa omdannes til dopamin og karbidopa avtar kvalme og bidrar til levodopa nå hjernen.

Hemmere

Parkinsons behandling omfatter hemmer medisiner som arbeider med levodopa. Azilect og Carbex hemmer MAO-B (monoaminoksidase B) fra oksiderende og begrense tilgjengelig dopamin. Comtan og Tasmar hemmer COMT (catechol-O-metyltransferase) enzymet fra å bryte ned dopamin.

Andre medisiner

Andre legemidler som brukes til å behandle Parkinsons inkluderer dopaminagonister, som Requip, som etterligner dopamin i hjernen; antiviral medikament Symmetryl; og antikolinergika som Benadryl, som bidrar til å kontrollere skjelvinger.

Demens

Parkinsons demens blir behandlet med Exelon Patch. Den påføres på huden og medisin er levert i 24 timer kontinuerlig.