Digidexo.com

Velge en diett Plan Meny etter blodtype

I boken "Eat Right 4 Your Type," Dr. Peter D'Adamo forklarer de biokjemiske interaksjoner mellom røde blodceller og maten vi spiser. Ifølge D'Adamo, bærer hver av de fire humane blodgrupper genetiske markører som indikerer en bestemt type diett. Planen er enkel: Hvis en mat er anbefalt for din type, kan du ha så mye som du vil. Ifølge D'Adamo, ikke bare vil du gå ned i vekt, vil du oppleve en forbedring i din generelle helse.

Blodtype

Først må du vite din blodtype. Hvis du er en blodgiver, vil det bli lagt merke til på donorkortet. Hvis du ikke, spør din primære helsetjeneste for informasjonen. Hvis informasjonen ikke er i din journal, kan du be om en blod skrive test.

Blodtype og genetikk

Når du har bestemt din blodtype, vil du være i stand til å skissere din diett plan. Teoretisk sett er type O blod den eldste av alle typer blod. Personer med type O blod var de opprinnelige jegere og samlere. Deres diett plan er senere høy i protein.
Type A blod antas å ha utviklet neste og historisk representerer de første bøndene. Den er basert på frukt, grønnsaker og korn.
Type A ble etterfulgt av utviklingen av type B, blod gruppe assosiert med nomadiske reisende og den eneste typen som tåler melkeprodukter.
Den nyeste av de blodtyper er AB, med anbefalte kosten retningslinjer som faller i mellom type A og type B.

The Plan

Dietter basert på blodtype divide matvarer inn i tre grupper: gunstige, tillatt og ikke tillatt.
Type O s er gitt en grunnleggende høy-proteindiett. Kjøtt er tillatt, karbohydrater er ikke tillatt, og mørkegrønne grønnsaker som grønnkål, brokkoli og spinat er oppført som gunstig.
Type A er er satt på en hovedsakelig vegetarisk kosthold, med grønnsaker, tofu, sjømat og belgfrukter. Hvete, kjøtt og meieriprodukter er ikke tillatt.
Type B får den største variasjon, med grønnsaker, frukt, kjøtt, meieriprodukter og korn på den tillatte listen. Forbudt mat for Type B inkluderer korn, sesamfrø og peanøtter.
AB blodtyper oppfordres til å spise sjømat og hvitt kjøtt, meieriprodukter, hele korn, frukt og grønnsaker, og for å unngå rødt kjøtt, mais, lima bønner og kidneybønner.

Advarsel

Denne teorien bak denne type diett er svært kontroversiell. Til dags dato har det ikke vært noen fagfellevurderte vitenskapelige studier som viser en direkte sammenheng mellom en persons blodtype og hennes evne til å fordøye bestemte matvarer.