Digidexo.com

Hva er årsakene til forhøyet Dopamin?

Hva er årsakene til forhøyet Dopamin?


Dopamin er en kjemisk produseres naturlig i legemet som har mange funksjoner i hjernen. Dette kjemikaliet gir følelser av nytelse sentralt til belønningssystemet. Dopamin også påvirker både motor og tenkning områder av hjernen.

Fakta

Nivåer av dopamin kan ha en rekke forskjellige effekter. Svært lave nivåer av dopamin kan føre til Parkinsons sykdom og konsentrasjonsvansker. Dersom nivåer av dopamin er høy, blir du energi og spent, og veldig høye nivåer kan føre til mistenksomhet og paranoia.

Rusmisbruk

Forhøyede nivåer av dopamin er ofte forbundet med avhengighet. Stimulerende midler som kokain endre strømmen av neurotransmittere, slik som dopamin. Frigjøring av dopamin fører til en følelse av å være "høy" følt av den rusavhengige.

Nikotin

Sigarettrøyking er en form for avhengighet. Nikotin i sigaretter stimulerer "feel good" respons på dopamin i hjernen, som fører til et sug etter mer sigaretter og en trang til å føle seg bra igjen.

Stress

Dopamin er en del av den menneskelige "fight or flight" respons. Når du forbereder deg til å møte en stressende situasjon, nivåer av dopamin blir forhøyet.

Mat

Visse matvarer heve naturlige nivåer av dopamin. Eksempler inkluderer bananer, melkeprodukter, gresskarfrø, mandler og avokado.