Digidexo.com

Hvordan utføre en Testicular selvransakelse

Hvordan utføre en Testicular selvransakelse


Det er få fysiske fornemmelser som samsvarer med tordnende smerte og utrolig kraft av en rask spark til testiklene. Alt ser ut til å gå i sakte film som du dobbelt over i smerte ... og deretter gut-wrenching banke setter inn. Hvis du noen gang har oppdaget en ny pothole med 10-hastighet, vet du nøyaktig hva vi snakker om : smerte med en kapital "YEOUCH!"

Siden testiklene er blant de mest følsomme (og hyggelig) deler av en manns kropp, bør det neppe være overraskende at noen menn er tilbøyelig til å gjøre en liten utforske "down under". Dessverre, de fleste menn er ikke klar over den høye forekomsten av testikkelkreft og andre problemer som kommer i testikkelpungen - farene som er mye lettere å kurere hvis fanget tidlig. For å gjøre dette, bør alle mennesker lære å utføre en skikkelig Testicular selvransakelse, eller TSE - det kan redde din pungen. Bare spør kjendis testikkelkreft-kreft overlevende som Tom Green, Scott Hamilton og Richard Belzer. Utføre eksamen er vel verdt din tid ... og ikke så traumatiserende som du tror.

1 2 3 4

Bruksanvisning

Vet hvorfor du bør utføre en TSE

Den Testicular Self-eksamen er en risiko-fri, smertefri måte å sjekke testiklene for potensielle kreft og andre problemer. Det er virkelig den første linjen i forsvaret mot kreft, fordi testikkelkreft kommer med praktisk talt ingen åpenbare symptomer eller smerter. Ingen feber. Ingen dype, rungende stemme fra skrittet ditt. Ikke engang din elsker ville legge merke til (selv om en populær kvinnemagasin utgitt en "How-to-check-hans-baller-uten-ham-vite" -kolonnen, så ikke frik ut om kjæresten din spør deg for en mid-coital hoste ). En månedlig testikkel self-eksamen er det beste - om ikke den eneste - måten å finne ut om guttene er i god form.

Når det er sagt, TSE bør ikke anses som en erstatning for en klinisk undersøkelse utført av en erfaren lege: En legens diagnose er nesten alltid kommer til å være bedre enn din. TSE fungerer mer som en varsellampe på kroppen din dashbord enn en slags hjemme-diagnostisk verktøy for kreft. Hvis varsellampen slukkes, er det på tide å lage en legetime; det er det eneste denne testen vil fortelle deg. (Vi visste at dere ønsker at bilen analogi.)

Et ord på testikkelkreft

Hovedformålet med TSE er å bli kjent med kroppen din når det er sunt så vil du være i stand til å gjenkjenne den umiddelbart når noe uvanlig som skjer. De fleste testikler svulster - kalt nomas - forekommer i cellene ansvarlig for sperm produksjon. Som kreft går, disse svulstene vokser ganske raskt; en ubehandlet seminom kan doble i størrelse på under en måned. Så unødvendig å si, kan du ikke kaste bort tid på å være pysete om å klemme på Charmin, fordi tiden er egentlig det viktigste.

Faktisk, etter den tid de er oppdaget, nesten halvparten av alle testikkel malignitet vil ha spredt seg til andre deler av kroppen, som magen eller lungene. Og mens kreft på det stadiet er fortsatt ofte kureres, satser vi vår venstre testikkel som du ønsker å unngå alt dette ved å oppdage misdannelser så tidlig som mulig. Hva TSE vil gjøre for deg er å redusere sjansene for å måtte gjennomgå de ofte smertefulle og drenering behandlinger, for eksempel kirurgi, cellegift og stråling, assosiert med mer avansert kreft. Oppdager en testikkelkreft tidlig vanligvis tillater legen å foreskrive en mindre prøvende terapi.

Statistikk om testikkelkreft

Alt i alt, tallene om testikkelkreft er ikke på langt nær så skummelt som man skulle tro. Ta en titt:

* Testicular cancer will kill about 300 men this year.

* Roughly 6,900 men will develop a testicular malignancy this year.

* According to the National Cancer Institute, testicular cancer is most common among younger men. In fact, it is the most common form of cancer developed by men between the ages of 20 and 35.

* As we said before, catch it early, and you're pretty much in the clear. Testicular cancer is one of the most curable breeds out there. And although nearly half of all cases have spread to other parts of the body by the time they're discovered, the cancer is still often treatable in its later stages. But the danger of spreading is why you have to catch it early on.

Risikofaktorer

Forskningen på predisponerende faktorer for testikkelkreft er ganske tynn, men det er noen variabler som kan endre dine sjanser for å utvikle en malignitet - for eksempel alder, etnisitet og personlige og familiehistorier.

Being Young. Tro det eller ei, jo eldre du er, jo mindre sannsynlig er det at du vil utvikle en testikkel malignitet. Kall det en tradeoff for å måtte bekymre seg for prostata eller kreft i tykktarmen, men menn over 40 er ganske mye av kroken.

Å være hvit. Kaukasiere har en 4-1 / 2 ganger større forekomst av testikkelkreft enn afro-amerikanere. Hvite menn kan ikke være i stand til å hoppe, men de bør nok lære å utføre en TSE.

Å bli født Uheldig. Gutter som hadde utviklingsmessige problemer i sin ungdom, for eksempel en retinerte testikkel eller en infeksjon som resulterer i testiklene atrofi, er også større sannsynlighet for å utvikle testikkelkreft enn din gjennomsnittlige Joe.

Å være Relatert. Hvis faren din hadde testikkelkreft, det er noen bevis på at du er mer sannsynlig å utvikle en svulst, også. Her er der det blir rart: Avisene sier at du er på en økt risiko for kreft i motsatt testikkel. Med andre ord, hvis Pop hadde en ondartet sykdom i hans høyre testikkel, vil du ønsker å holde orden på din venstre en.

Neste: Utfør TSE

1 2 3 4