Digidexo.com

Bad Things for High Choloestrol

Bad Things for High Choloestrol


Høyt kolesterol er en helsetilstand som kan være arvelig eller forårsaket av livsstil valg. Mange ganger, er høyt kolesterol i stand til å bli reversert gjennom riktig behandling og strenge regimer. Personer som er utsatt for høyt kolesterol, slik som de som har en familiehistorie med det, må ta forebyggende tiltak for å bli så frisk som mulig.

Vekt

Overdreven vekt er dårlig for høyt kolesterol fordi fett øker LDL, eller "dårlig" kolesterol. Som kroppsvekten din faller, kolesterolnivået sannsynlig vil falle også. Folk som er overvektige må gjøre et forsøk på å gå ned i vekt og holde den av. Dette kan oppnås gjennom et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Ifølge Mayo Clinic, selv miste bare fem til 10 pounds kan ha en innvirkning på å senke LDL. Spørsmålet om vekten går hånd i hånd med inaktivitet. Leve et stillesittende livsstil og ikke får nok aktivitet i løpet av dagen har en negativ innvirkning på kolesterolet.

Mat

En rekke matvarer er dårlig for folk som har høyt kolesterol. For eksempel vil matvarer som er rike på kolesterol, slik som eggeplommer, pommes frites og hummer, ikke hjelpe din sak hvis du prøver å senke LDL. Det er like viktig å redusere inntaket av transfettsyrer og matvarer som er rike på mettet fett. Mange ernæringseksperter og leger anbefaler at personer med høyt kolesterol velge enumettet fett, som fettet som finnes naturlig i jordnøttolje og olivenolje, over mettet og trans fett som øker kolesterolet. Et sunnere kosthold gir deg muligheten til å administrere kolesterolnivået og vekten din.

Røyking

Røyking er en vane som er dårlig for de med høyt kolesterol. Personer som har en livsstil som innebærer å røyke på en jevnlig basis bør slutte hvis de ønsker å se sine kolesterol forbedre. Sigaretter inneholder nikotin føre til at dårlige kolesterolet, LDL, å gå opp ved å danne plakk på veggene i blodårene dine. I mellomtiden, dine HDL nivå - det "gode" kolesterolet - går ned. Når du slutter å røyke, vil kolesterolnivået i kroppen balansere ut igjen, slik at HDL-nivåer vil gå opp og LDL-nivå vil gå ned.

Stress

Kronisk stress er dårlig for folk med høyt kolesterol. Hvis du er diagnostisert med høyt kolesterol, er sjansen stor for legen din kommer til å fortelle deg å redusere stress i livet ditt, og lære å bedre takle stress. I den medisinske og vitenskapelige riket, betyr dette å få en bedre håndtak på adrenalinet og kortisolnivå, som er produsert av hjernen når du opplever stress. Begge hormoner produserer kolesterol, som er grunnen til at de er dårlig hvis du allerede har høyt LDL, eller står i fare for å utvikle det.

Alkohol

For mye alkohol påvirker kolesterolnivået ved å senke HDL og øke LDL. Ved å kutte overdrevent alkoholinntak ut av din diett og livsstil kan du gjenopprette kroppen din ved å balansere dine gode og dårlige kolesterolet. Dette er ikke å si at du ikke kan nyte et glass rødvin en gang i blant. Små til moderate mengder alkohol kan faktisk bidra til å øke HDL.