Digidexo.com

Blue Light Skin Cancer Treatment

Fotodynamisk terapi eller PDT er en type behandling som benytter en laser for å behandle huden på en rekke måter. Også kjent som blått lys laser terapi, kan denne behandlingen være bruker til å behandle hudkreft, kviser eller enda en ujevn hud tekstur. Det har mange utvendig bruk, som alle kan utføres som et poliklinisk prosedyre. Men ingenting av dette behandlings sin bruker er like viktig som for hudkreft eller pre-kreftsvulster.

Definisjon

Det blå lyset laser brukes med en krem ​​som kalles fotosensibiliserende Levulan Kerastick, som virker som en aktivator for laseren. Dette er først og fremst anvendes i behandling av pre-hudkreft, som også er kjent som aktinisk keratose eller hudkreft seg selv. Prosedyren er smertefri og kort, men det vil trolig kreve flere behandlinger.

Hvordan prosedyren Works

Blått lys eller PDT behandling fungerer ved å fokusere lysenergi direkte på spesifikke celler som må fjernes. Det ødelegger aktivt celler det kommer i kontakt med ved å frata dem av oksygen; det er vellykket i å drepe unormale celler uten å skade friskt vev. Risikoen for arrdannelse er også minimal i sammenligning med behandlinger som cryosurgery eller eksisjon.

Hva kan man forvente på en PDT Session

Hvis du trenger å gjennomgå PDT behandling, kan du forvente at det skal være ganske rask. En fotosensibiliserende krem ​​vil bli brukt til ansiktet ditt og da vil du legge på et bord. Når kremen har tørket, vil den trenge å inkubere fra 30 minutter til 18 timer, avhengig av området som blir behandlet. Du vil da bli plassert under det blå lyset. Dette vil føles varm, tingly eller i noen tilfeller skape en brennende følelse. Etter fullført, vil området bli vasket, og du trenger for å beskytte huden med solkrem.

Fordeler med PDT

PDT er en effektiv behandling for pre-cancerøse lesjoner og hudkreft seg selv. Det er relativt smertefri og kan være rettet mot bestemte områder av huden din uten å forårsake omfattende skader huden. Bivirkninger er mildere enn andre behandlinger og arbeider for å skape en bedre hud tekstur; det er en god behandling valg for sensitive områder.

Sannsynligheten for hudkreft Tilbakefall

Etter under PDT behandling, er det en sjanse pre-kreft eller hudkreft vil komme tilbake. Mens uheldig, er dette en relativt liten pris å betale med tanke på behandling, så er ikke-invasiv. Det kan gjentas mange ganger med minimale bivirkninger eller skader på lang sikt.