Digidexo.com

Medisinsk & Encyclopedia Symptomer på en sviktende Nyre

Nyresvikt eller nyresvikt, kan klassifiseres som enten kronisk eller akutt. Akutt nyresvikt oppstår når nyrene plutselig svikter, som kan være på grunn av hjertesvikt, sirkulatorisk sjokk, legemidler, toksiske kjemikalier, obstruksjon, eller nyresykdom. Kronisk nyresvikt er problemer som bygger eller vedvarer over lang tid.

Urin Symptomer

I de tidlige stadier av kronisk nyresvikt, er det en økning i frekvens og volum av urin. Dette fører ofte til en person trenger å urinere flere ganger om natten, på grunn av den manglende evne til nyrene til å absorbere vann, noe som også forårsaker en økning i urinvolum. I akutt nyresvikt, men det kan bli redusert urinmengde.

Blod Symptomer

Kronisk nyresvikt årsaker økte nivåer av urea, et metabolsk avfall, i blodet, og i henhold til "Merck Manual of Medical Information". I akutt nyresvikt, nivåer av både urea og kreatinin øker blod, som gjør konsentrasjoner av fosfat, parathyroid hormon, og kalium (litt). I mellomtiden nivåer av vitamin D og kalsium nedgang. Blood surhet er også økt.

Fordøyelsessymptomer

Opphoping av giftstoffer forårsaket av kronisk nyresvikt kan ha mange effekter på fordøyelseskanalen, inkludert tap av matlyst, kvalme, oppkast, betennelse i slimhinnen i munnen, og en ubehagelig smak i munnen. Disse symptomene kan føre til feilernæring og vekttap. Intestinal magesår og gastrointestinal blødning er også vanlig.

Hud-relaterte symptomer

Ved kronisk nyresvikt, kan huden bli gul-brun. Av og til ureakonsentrasjon er så høy at det krystalliserer fra svette, og danner et hvitt pulver på huden, kjent som uremisk frost. I noen tilfeller er det ubehagelig generalisert kløe. Ved akutt nyresvikt, noen mennesker utvikler hudutslett.

Sekundære betingelser

På grunn av den manglende evne til nyrene å fjerne overflødig salt og vann, høyt blodtrykk ofte utvikler seg, noe som kan føre til slag, hjertefeil eller feilfunksjon hjernen, noe som resulterer i kramper eller anfall. Akutt nyresvikt fører ofte lungeødem, ifølge Dr. Benjamin F. Miller, forfatter av "Encyclopedia og Dictionary of Medicine, Nursing, og Allied Health."

Andre symptomer

I avanserte stadier, nyresvikt forårsaker giftstoffer å bygge opp i blodet, forårsaker en person til å føle seg trette, dekk lett, og blir mindre mentalt. Med økt giftig buildup, nerve og muskelsymptomer utvikle, inkludert muskelrykninger, muskelsvakhet og kramper. En følelse av prikking og stikking kan utvikle seg i ekstremiteter, eller følelse kan gå tapt helt.