Digidexo.com

Hvorfor er glyserin et avføringsmiddel?

Hvorfor er glyserin et avføringsmiddel?


Glycerin er en organisk forbindelse som har mange bruksområder. Glycerin er brukt i matvarer som et konserveringsmiddel og søtningsmiddel og som fortykningsmiddel i likører. Glycerin er også en ingrediens i mange helseprodukter som hostesaft, såpe og avføringsmidler. Glycerin er en effektiv avføringsmiddel, irriterende analslimhinnen og stimulerende utskillelse. Glycerin trekker også vann inn i avføring fra tarmen, lettelser eliminering, ifølge American Cancer Society.

Mekanisme

Glycerin fungerer som en hyperosmotisk avføringsmiddel. Dette betyr at glyserin beholder vann, noe som øker mengden av væske i tarmen, i henhold til Drug Referanse Encyclopedia. Glycerin også stimulerer utskillelse ved å fungere som en mild irritasjon i anal slimhinnen. Av denne grunn, tilhører glyserin til gruppen av avføringsmidler som kalles sentralstimulerende avføringsmidler.

Kjemi

Ifølge nettstedet Bio Info Bank, glyserin (eller glyserol) har den kjemiske formelen HOCH2CH (OH) CH2OH. De hydroksyl-grupper (OH) gjør glycerol vannløselige og hygroskopiske. Hygroskopiske molekyler tiltrekke seg vannmolekyler fra den omgivende substrat.

Modus for bruk

Glycerin er tilgjengelig som en stikkpille, og som et klyster. Suppositorier er solide, kule-formet og innsatt i rektum. Som suppositorie-oppløses, er glycerin frigjøres. Klyster er flasker eller poser fylt med et flytende glyserin løsning, designet for å bli presset inn i endetarmen, ifølge nettsiden Enema tips.

Smøring

I tillegg til sine hygroskopiske egenskaper og sin handling som en mild irriterende, er glyserin også et smøremiddel. Smøring tarmen med glyserin klyster eller stikkpiller hjelpemidler i eliminering av harde eller grove avføring, ifølge American Cancer Society. Glycerin er brukt i personlige smøremidler, så vel som i avføringsmidler.

Forstoppelse

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er forstoppelse en av de vanligste problemene i mage-tarmkanalen i USA. Forstoppelse kan være forårsaket av en rekke sykdommer, livsstilsvalg og medisiner. Glyserin avføringsmidler gi en trygg og effektiv behandling for forstoppelse som fungerer godt for de fleste lider.

Forebygging / løsning

Hindrer forstoppelse i første omgang kan hjelpe deg å unngå behovet for medisiner, som glyserin. America Cancer Society anbefaler at du spiser en godt balansert, høyt fiber diett; drikke mye vann; trener regelmessig; være oppmerksom når du føler trang til å bruke badet; forstå at avføringsmønster kan endre; og gå til legen hvis avføringsmønster endres drastisk.