Digidexo.com

Hva er unormale nivåer av natrium med nyresvikt?

Nyrene regulerer balansen av elektrolytter i kroppen. I tilfeller av nyresvikt, trenger nyrene ikke opprettholde normale nivåer av disse stoffene. Dette fører til unormalt høye nivåer av natrium og andre elektrolytter.

Sodium forordning

Nyrene skille ut natrium og andre elektrolytter i urin og avføring. Når nyrene ikke fungerer ordentlig, skille ut de for mye natrium, som fører til lave natriumnivåer i blodet.

Identifikasjon

Den grunnleggende metabolske panel blodprøve hjelper leger identifisere lave nivåer av natrium i blodet. Normale natrium nivåer varierer fra 136 mEq / L til 145 mEq / L (milliequivalent per liter), ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center.

Symptomer

Symptomer på unormalt lave natrium nivåer er tretthet, kramper, hodepine, kvalme, oppkast, rastløshet, muskelsvakhet, tap av matlyst, muskelspasmer og unormal mental status, ifølge National Institutes of Health.

Behandling

Hvis en person med lav natrium nivåer har også lavt blodvolum, Merck Manual for helsepersonell tyder på at behandling med 0,9 prosent saltvann gjenoppretter natrium nivåer til det normale. Hvis en person har en økt blodvolum, leger behandler lave natriuminnhold ved å begrense væskeinntak, og administrering av et diuretikum for å fremme utskillelse av overflødig væske.

Forebygging

Regelmessig oppfølging av mennesker med nyresykdom bidrar til å hindre farlige senkning av blod-natrium nivåer. Idrettsutøvere med nyresvikt bør snakke med sine leger om fordeler og ulemper ved å drikke sportsdrikke som inneholder elektrolytter.