Digidexo.com

Hvordan å stoppe diaré forårsaket av IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en vanlig kronisk tilstand av tarmen som er preget av diaré, magesmerter og hyppige kvalme. IBS oppstår når tarmen veggene trekke seg sammen for intenst og ofte, forstyrre den normale fordøyelses rytme og plassere utilbørlig belastning på tykktarmen. Vurdere følgende tiltak for å redusere eller stoppe diaré forårsaket av IBS.

Hvordan å stoppe diaré forårsaket av IBS

Endre din diett. Visse matvarer er kjent for å øke diaré hos pasienter med IBS; unngå eller begrense disse matvarene kan lindre symptomene dine. Koffein er en vanlig synder, så unngå kaffe, brus og sjokolade. Meieriprodukter kan forverre oppblåsthet og diaré, så prøv å spise tofu og soyaprodukter i stedet for melk. Selv noen grønnsaker, som brokkoli og kål, kan forverre diaré. Løselig fiber er stor for å kontrollere diaré forårsaket av IBS. Å øke inntaket av løselig fiber, spise mer epler, brun ris, poteter, og pinto bønner.

Ta anti-diaré medisiner. Loperamid (Imodium) er tilgjengelig over disk, og er angivelig effektiv på å kontrollere diaré, ifølge National Institutes of Health. Hvis du fortsatt har problemer, må du snakke med legen din om sterkere reseptbelagte medisiner, for eksempel diphenoxylate (Lomotil) eller paregoric.

Ta av antikolinergika. Denne klassen av medikamenter hemmer neurotransmitteren acetylkolin, noe som reduserer hyppigheten av tarmkramper og diaré. Du kan finne antikolinerge medisiner under merkenavnet atropin eller Sorboquel. Disse stoffene er for ganske alvorlige tilfeller av IBS; spør legen din hvis du trenger antikolinergika. Bruk av disse stoffene i forbindelse med anti-diaré medisiner kan redusere den antikolinerge stoffets effektivitet; snakk med legen din om en balansert behandling plan for kontrollert din kronisk diaré.

Hint

  • Snakk med legen din om dine symptomer for å finne en behandlingsplan tilpasset for deg.