Digidexo.com

Baby Development Milepæler

Babyer utvikle seg i henhold til sin egen timeplan, og nådde milepæler i ulike aldre. Progresjonen gjennom disse milepæler skjer på en forutsigbar rekkefølge og innenfor brede tidsrammer. Babyer som utvikler sakte kan nå de trinn på sistnevnte enden av skalaen, og de som utvikler tidlig kan nå trinnet før forventet, men begge er helt frisk og utvikler seg som normalt.

Typer

Barns utvikling består av tre hovedkategorier. Fysisk utvikling beskriver hvordan barnet ditt bruker eller beveger kroppen hans. Sosiale og emosjonelle beskriver hvordan barnet kommuniserer med andre og hvordan han uttrykker sine følelser. Intellektuell refererer til språkutvikling og kommunikasjon.

Funksjoner

Fysisk utvikling: Ved fødselen er barnet ditt ikke klarer å holde hodet opp og ikke har kontroll over kroppsbevegelser. Hun får etter hvert kontroll mellom fødsel og 6 måneder. For de første månedene, kan barnet fokusere på objekter ca 10 inches fra ansiktet hennes, eller om avstanden mellom mors ansikt og barnet ved mating. Med 6 måneder, utvikler visjon og hun er i stand til å fokusere på andre objekter. Ved 4 måneder, kan hun sitte med støtte og kan rulle fra side til magen.
Etter den tid barnet er 6 måneder gammel, vil hun være i stand til å sitte på sitt eget og begynner å følge en vanlig sove og spise tidsplan, vanligvis tar to naps en dag og spise tre måltider om dagen. Av åtte måneder, vil hun være i stand til å holde sin egen skje og drikke fra en kopp, krype med magen på gulvet eller krype på hennes hender og knær og ta seg opp til stående stilling. Hun vil utvikle pincher grep og være i stand til å plukke opp ting mellom tommel og pekefinger, og være i stand til å slippe ting. På dette stadiet, kan hun liker slippe gjenstander over og over eller kaste hennes favoritt leketøy, forventer du å få det for henne. Etter alder 1, vil de fleste babyer om tredoble sin fødselsvekt.

Sosial og emosjonell utvikling: Sosialt og emosjonelt, utvikler barnet fra en hjelpeløs spedbarn klarer å kommunisere sine behov til en pjokk som er i stand til å uttrykke sin frykt og begjær, og er ivrig etter å samhandle med deg. Fra fødsel til 6 måneder, babyen din utvikler tillit til deg å sørge for hans behov. Han vil kommunisere med deg ved å gråte, og du vil snart lære å gjenkjenne hva den enkelte rop mener. Han vil uttrykke frykt med et forskrekket blikk og gråte. Han kan bli begeistret enkelt og kan vise frustrasjon når hans behov ikke er oppfylt umiddelbart. Han ønsker fortsatt kosing som en form for komfort. På seks uker, vil han smiler i respons til andre og etter fire måneder, vil han smiler bredt på familiemedlemmer og kjente mennesker.
Mellom 6 og 12 måneder, vil barnet begynne å nyte snakker med seg selv foran et speil og svare på sitt eget navn. Han vil begynne å forstå hva som forventes og kan følge enkle regler. I denne alderen, kan han vise tegn på en frykt for fremmede eller separasjon fra deg.

Intellektuell utvikling: mellom fødsel og 6 måneder, vil barnet lære å følge gjenstander med øynene, COO og gjøre andre babling lyder, snur du deg mot en lyd og glemmer fort objekter som hun ikke lenger kan se. Hun vil trolig sette noe hun rører inn i munnen hennes. Dette er måten hun utforsker verden.
Mellom 6 og 12 måneder, vil barnet sannsynligvis begynne å si "mamma" eller "pappa", vinke farvel, spille Patty-kake og se etter objekter som ikke lenger er i sikte. Hun kan si noen ord som er forståelig for dem som tilbringer tid med henne. Ved 12 måneder, kan hun snakke hennes første ord som er forståelig for andre.

Funksjon

Hvert trinn i barnets utvikling bygger et fundament for ferdigheter han vil mestre senere. Lære å krabbe og sitte ustøttede bygge sterke muskler som vil tillate ham å lære å gå. Babling og kurrer utvikle og utøve musklene som trengs for tale. La babyen din å komme seg gjennom sekvensen av trinn uten å prøve å skynde ham til neste trinn.

Misforståelse

Mange foreldre er bekymret for at deres baby ikke utvikler så raskt som han burde eller feilaktig anta at barn som lærer å gå og snakke tidlig er mer intelligente at de som utvikler saktere. Noen babyer utvikle raskere i ett område enn en annen. Babyen kan gå tidligere enn forventet, men likevel snakke hans første ord senere enn andre på hennes alder. Dette er helt normalt. Hvis du har spørsmål, snakke med barnelege.

Betraktninger

Gi barnet ditt med massevis av muligheter til å samhandle med deg og oppmuntre henne innsats for å mestre nye oppgaver. Å snakke med barnet ditt hjelper henne utvikle kommunikasjonsferdigheter og å bygge et sterkt bånd med deg. Tilby interaktive leker som oppmuntrer til utforsking.