Digidexo.com

Leddgikt kontroll diett

Leddgikt er en tilstand som påvirker det meste eldre voksne som forårsaker betennelse og smerter i leddene. Det er mange teorier flyter rundt som hevder at visse endringer i kostholdet kan gi lindring til leddgikt pasienter. Noen av disse påstandene har empirisk støtte, mens andre synes rent anekdotiske.

Anekdotiske rettsmidler

Følgende kosttilskudd forslag har blitt gjort av pasienter, men mangler eksperimentell støtte: eliminere poteter, tomater og auberginer; øke inntaket av yams, grønnsaker og gin-gjennomvåt rosiner. Du kan prøve å følge disse anekdotiske hjem rettsmidler i moderate mengder, men medisinsk forskning tyder på at de har liten effekt på leddgikt. Vær spesielt forsiktig med å legge gin-gjennomvåt rosiner til kosthold; mens gin kan gi midlertidig smertelindring, kan alkohol svekke immunforsvaret og legge til flere problemer til leddgikt.

Legemiddel Støttede dietter

Det er dietter som har vist seg å gi lindring til leddgikt pasienter. Omega-6 fettsyrer forverre betennelser, mens omega-3 fettsyrer lindre symptomene. For å gjøre denne endringen i kostholdet ditt, redusere inntaket av kjøtt og fjærfe og spise mer kaldt vann fisk. Andre matvarer med kjente anti-inflammatoriske effekter inkluderer ingefær og fiskeolje. Den beste kostholdsråd er å opprettholde et balansert kosthold og sunn kroppsvekt for å unngå å plassere utilbørlig press på bein og ledd.

Kosttilskudd

Noen kosttilskudd har vist seg å ta symptomene på leddgikt. ASU (avocado-soya uforsåpbare) hastigheter opp brusk reparasjon og lindrer smerte av slitasjegikt. GLA (gamma-linolensyre) er spesielt effektivt i pasienter med revmatoid artritt og vil redusere smerte og leddstivhet. Glukosamin, som er avledet fra skalldyr, stimulerer bruskreparasjon og lindrer leddsmerter.