Digidexo.com

Long-Term Chantix Effects

Long-Term Chantix Effects


Chantix er merkenavnet reseptbelagte stoffet vareniklin, som er utviklet for å hjelpe røykere å slutte. Produsert av Pfizer Inc., Chantix blokkerer lystfølelser innhentet fra røyking, ved å påvirke de samme kjemiske sendere i hjernen som nikotin gjør. Chantix, som ble gjort tilgjengelig kommersielt i 2006, har vært knyttet til svært alvorlige bivirkninger.

Time Frame

Leger vanligvis foreskrive Chantix i 12 uker, med en ekstra 12-ukers resept dersom kunden har vært røykfritt, og føler behov for mer langsiktig hjelp. Pfizer Inc. har fortalt ABC News at stoffet er trygt å ta for et helt år, samtidig understreker at 24 uker er den maksimale tiden anbefalt på merking. Alvorlige bivirkninger rapportert er generelt mer vanlig og mer alvorlig med langvarig bruk.

Kvalme under bruk

I kliniske studier, den hyppigste negative effekten forårsaket av Chantix bruk var mild eller moderat kvalme, som forekommer hos opptil 30 prosent av brukerne. I noen mennesker, kvalme varte gjennom hele tre måneders behandling. Opptil 19 prosent av folk i forsøkene opplevde også hodepine eller søvnløshet, igjen, noen har disse problemene for hele lengden av studien.

Mental Disorders

Chantix kan utløse utbruddet av psykiatriske sykdommer, inkludert schizofreni og bipolar lidelse. Det kan også føre til tilbakefall av disse lidelser, selv om de tidligere var under kontroll. Andre negative psykiske bivirkninger knyttet til Chantix inkluderer uvanlig aggressiv atferd, uro, depresjon, hallusinasjoner, mareritt, og selvmordstanker og forsøk. I november 2007, US Food and Drug Administration sa at det hadde mottatt 39 rapporter om selvmords dødsfall forbundet med Chantix, og nesten 500 rapporter om selvmordstanker og oppførsel.

Fysiske effekter

Chantix bruk har vært knyttet til tap av bevissthet, som kan være relatert til unormale hjerterytmer som også kan forårsakes av stoffet. Chantix bruk kan også forårsake anfall. Fordi noen av disse hendelsene førte til trafikkulykker, Federal Aviation Administration i 2008 begynte som forbyr alle sine piloter og flygeledere fra å bruke Chantix. Andre bivirkninger forbundet med Chantix inkluderer utbruddet av diabetes eller pre-diabetes uten tidligere historie med blodsukker problemer, og permanent nedsatt syn, noe som resulterer i behov for korrigerende linser.

Expert Insight

The Institute for Safe Medication Practices (ISMP) fant at Chantix sto for flere rapporter om alvorlige negative hendelser narkotika i USA i løpet av siste kvartal 2007 enn noen andre reseptbelagte medisiner. I sin tredje kvartal 2008 rapport, ISMP sa Chantix fortsatte å være ansvarlig for flere rapporter om alvorlige negative psykiatriske symptomer enn andre reseptbelagte medisiner. Bare tre andre reseptbelagte legemidler rangert høyere for å forårsake alvorlige skader. Mellom mai 2006 og desember 2007 FDA har mottatt over 170 rapporter om alvorlige ulykker i forbindelse med Chantix bruk, inkludert 28 trafikkhendelser og 77 faller.