Digidexo.com

Salbutamol Medisinering Informasjon

Salbutamol er en generisk resept inhaleringsmiddel eller injeksjon medisiner tilgjengelig i Canada og Storbritannia. Leger fore salbutamol for behandling av symptomer forårsaket av astma eller kronisk obstruktiv luftveissykdom.

Funksjon

Salbutamol fungerer ved å åpne opp bronkiene, som bærer luft gjennom lungene. Dette motvirker innsnevring eller innsnevring av bronkiene forårsaket av astma, slik at du kan puste.

Typer

Salbutamol er tilgjengelig for bruk i en aerosol inhalator, i en forstøver for mennesker med kronisk lungesykdom eller småbarn og spedbarn som ikke klarer å bruke en inhalator eller som en injeksjon for bruk av medisinsk fagpersonell i et sykehus i løpet av et alvorlig astmaanfall, ifølge til Netdoctor.co.uk.

Legemiddelinteraksjoner

Betablokkere slike som atenolol forårsake luftveis innsnevring og er ikke anbefalt for bruk med salbutamol. Fordi salbutamol har potensial til å forårsake hypokalemi, eller lave kaliumnivået i blodet, bør det ikke tas sammen med andre legemidler som har en lignende effekt, for eksempel lungesykdom stoffet teofyllin, kortikosteroider og diuretika slik som furosemid.

Risiko

Mulige bivirkninger av salbutamol inkluderer risting, nervøsitet, hodepine, rask hjerterytme eller hjertebank og muskelkramper, melder Lung Association of Saskatchewan. Flere alvorlige risikoer forbundet med salbutamol omfatter plutselig innsnevring av luftveiene og hypokalemi, som kan forårsake lammelser eller nyreskader over tid, ifølge US National Library of Medicine.

Betraktninger

Leger vanligvis foreskrive salbutamol via inhalator for gravide som denne metoden for levering gjør mindre av stoffet for å krysse placenta, forklarer Netdoctor.co.uk. Hvis du har en historie med kramper, type 2 diabetes, prostata forstørrelser, gastrointestinal innsnevring, hypertensjon, hyperthryoidism, Parkinsons sykdom, nedsatt blodtilførselen til hjertet eller arytmi, kan det ikke være trygt for deg å ta salbutamol, advarer Mayo Clinic.