Digidexo.com

Kjemoterapi Infeksjoner

Når kjemoterapi brukt i behandling av kreft, en eller flere "" anti-kreft medikamenter blir administrert inn i kroppen til ikke bare å kontrollere utviklingen av sykdommen, men også drepe unormale celler som er ansvarlige for kreft. Behandling kan faktisk føre til at du lider av en tilstand som kalles nøytropeni, som er en ekstremt redusert mengde hvite blodlegemer. Og siden hvite blodlegemer er avgjørende for immunrespons, kan dukkert i antallet øke sjansene for "kjemoterapi-relaterte" infeksjoner.

Symptomer

Hvis du skulle lide av en infeksjon på grunn av kjemoterapi, det første symptomet du ofte erfaring er feber. Denne feberen er vanligvis moderat i naturen, starter ut på 100,4 grader F, men kan eskalere derfra. Du kan også begynne å lide av en sår hals, lunger, kortpustethet, frysninger, hoste, tretthet og smerter ved vannlating.

Typer

Siden immunrespons er kompromittert, er du faktisk utsatt for nesten enhver form for infeksjon. Det er imidlertid noen vanlige infeksjoner som gjør pesten kreftpasient går gjennom denne formen for behandling. Luftveisinfeksjoner er trolig en av de mer vanlige, for eksempel influensa, forkjølelse, lungebetennelse og bronkitt, men du kan også finne deg selv arbeider med hyppigere blære- og bihulebetennelse, så vel som de som gidder din mage-tarmkanalen. Du kan selv lider av det som kalles en "systematisk" infeksjon, som i hovedsak er en sykdom som påvirker hele kroppen.

Forebygging

Selvfølgelig er den mest effektive formen for behandling i kjemoterapi-relaterte infeksjoner forebygging, så satt på plass noen enkle egenomsorg tiltak så snart du starter behandlingen. Vaske hendene er uten tvil en av de mer viktig, men du bør også sørge for å styre klar av folk som lider av forkjølelse og influensa samt områder som tiltrekker seg store tall, for eksempel kjøpesentre, dagligvarebutikker og skoler, hvis i det hele tatt mulig. Derfra er personlig hygiene svært viktig, noe som gjør bading og fuktighetsgivende viktige deler av din daglige rutine. Selv barbering bør gjøres med større forholdsregel, som kutt vil ikke nødvendigvis gro som "normal".

Self-Care

Selv om ikke alle kutt, skraper eller sprekk i huden er årsaken til en tur til din onkolog, du fortsatt ønsker å ta vare på disse skadene så snart som mulig for å hindre smitte. Rengjør området med varmt såpevann og deretter tørke helt. Følg opp med en antiseptisk og kle såret med en steril bandasje. Sørg for å endre dressing hver dag etter vask.

Behandling

Når en infeksjon blir satt i, snakk med legen din på sitt første tegn. Du ønsker å få behandling så snart som mulig, slik at infeksjonen ikke har en sjanse til å forverre og spre seg. Husk, du arbeider med en senket immunsystem, og kroppen din er i stand til å bekjempe patogener som før. For det meste, vil behandlingen følger samme løpet av omsorg som det ville gjort i noen uten kreft, men legen din må administrere din tilstand.