Digidexo.com

Faktorene for tidlig aldring

For tidlig aldring oppstår for en rekke grunner, fra naturlige gener for ytre årsaker, for eksempel stress eller mangel på mosjon. Aldring er, selvfølgelig, en biologisk prosess som forekommer naturlig, men vi kan velge å endre vår livsstil i små måter, slik som å frata vaner som kan fremskynde denne prosessen.

Sollys

Ifølge aldrende hud Net, "bare et par minutter av [ubeskyttet] eksponering hver dag i løpet av årene kan føre til merkbare endringer i huden." Solens kraftige UV-stråler kan føre til en rekke hudsykdommer, som rynker, pigmentflekker, læraktig hud, edderkopp årer og selv hudkreft. Mye av eksponering for solen ødelegger hudens evne til å reparere seg selv over en periode på flere år, og mer eksponering hastigheter opp at ødeleggelse. De med lys hud må beskytte seg mer enn de med oliven eller mørk hud, men alle bør ha et nivå av solkrem beskyttelse når du går ut i solen.

Røyking

Røyking kan føre til for tidlig aldring, som manifesterer seg i ansiktet og huden rynker. Igjen fra aldrende hud Net: "Forskning viser at en person som røyker 10 eller flere sigaretter om dagen i minst 10 år er statistisk mer sannsynlig å utvikle dypt rynkete og læraktig hud enn en nonsmoker." Røykere får også en gulaktig skjær i huden deres.

Alkohol og andre rusmidler

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism sier, "Alkoholisme kan akselerere normal aldring eller forårsake tidlig aldring av hjernen." Forbruket av alkohol hever nivået av stresshormoner i kroppen, noe som fører til for tidlig aldring å oppstå. Andre stoffer, som kokain eller heroin, kan også øke disse hormonene, og bør unngås.

Usunn livsstil

Mennesker som er konstant stresset er i faresonen for tidlig aldring. Hormonene utgitt av stress er fordelaktig i små mengder, men i overskytende, føre til forringelse av huden raskere. I tillegg er de som er stresset mer sannsynlig å slå til en usunn livsstil med å spise for mye eller ikke trener.

Trene regelmessig holder huden og kroppen sunn. Forskere fra University of Toronto funnet i en 2008 studie at en regelmessig mosjon rutine forsinker aldringsprosessen med så mye som 12 år.

Diet

En diett som består av junk food og andre bearbeidede matvarer kan være en faktor i tidlig aldring også. Sukker og kjemikalier som finnes i disse matvarene ikke er næringsrik og bidra til en usunn kroppen, noe som kan føre til en senket immunsystem, ute av stand til å bekjempe sykdommer eller forverring.