Digidexo.com

Hva Reduserer Urinutsondring?

Hva Reduserer Urinutsondring?


Eliminering måler mindre enn 500 milliliter i løpet av en 24-timers periode signaliserer et helseproblem, ifølge Drexel University College of Medicine. Selv urinmengde kan naturligvis reduseres under unormalt varmt vær eller i løpet av en sykdom som involverer dehydratisering, er en reduksjon i urin utgang ikke er en normal tilstand. En medisinsk faglig bør konsulteres for å bestemme innholdet av problemet.

Dehydrering

Dehydrering er en tilstand hvor væsken i mage-tarmkanalen er redusert på grunn av en medisinsk tilstand, trening eller unnlatelse av å ta i en tilstrekkelig daglig tilførsel av vann og væsker. Diaré og oppkast kan øke hastigheten dehydrering, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Tap av fluid under dehydrering reduserer mengden av væske utskilt i urin-prosessen.

Behandling for å returnere Urinutsondringen til normale nivåer etter dehydrering inkluderer å gjenopprette væske gjennom drikkevann for milde tilfeller, og en løsning med 2 prosent glukose og salt når under tilsyn av lege. Ekstreme tilfeller av dehydrering krever intravenøs væske kosttilskudd.

Urinveis Obstruksjon

En obstruksjon av urinveiene, også kjent i medisinske termer som en akutt bilateral obstruktiv uropati, er en "plutselig blokkering av flyten av urin fra begge nyrer," ifølge National Institutes of Health. Denne hindringen reduserer urin utgang og er knyttet til nyrestein, cervical, prostata eller blære kreft, graviditet og blodpropper. En kirurgisk skade etter en prosedyre på reproduktive organer kan også være relatert. I tillegg til nedgangen i urinmengde, kan symptomer inkluderer feber, kvalme, oppkast, trang til å urinere, blod i urinen og en unormal urin farge, ifølge MedlinePlus Medical Encyclopedia.

Alvorlig Shock

En alvorlig medisinsk tilstand skaper sjokk kan også redusere mengden av urin som produseres av kroppen. Merck Manuals Online Medical Library definerer sjokk som "en tilstand av orgel hypoperfusjon med resulterende celle dysfunksjon og død." Shock påvirker kroppens blodsirkulasjon og inkluderer symptomer som forvirring, pustevansker og svimmelhet.

Hvis sjokk, inkludert sepsis og septisk sjokk som følge av en infeksjon eller inflammatorisk tilstand, ikke behandles, vil kroppens organer mislykkes, inkludert funksjon av urinveiene. Shock må behandles av en lege med bruk av "fluid-lunge-redning, antibiotika, kirurgi eller vev" og understøttende behandling som kan omfatte bruk av blodglukose, aktivert protein C og kortikosteroider, i henhold til Merck håndbøker.

Legemidler og medisinsk bruk

Drexel University College of Medicine sier at en gruppe av medisiner, inkludert metotreksat, diuretika og antikolinergika, redusere mengden av urin som produseres av kroppen. Koffein er et stoff og koffein dehydrering resultater når en stor mengde koffein er inge over en kort periode. The Mayo Clinic definerer en overdreven mengde som 06:56 kopper kaffe om dagen, eller ca 500 og 600 milligram koffein. Motsatt kan de store mengder koffein midlertidig øke urin utgang, ifølge Katherine Zeratsky, RD fra Mayo Clinic.