Digidexo.com

Hvordan diagnostisere muskelatrofi

Hvordan diagnostisere muskelatrofi


Muskelatrofi fører til en progressiv svekkelse av muskelvev som kan føre til lammelser og død. En type, stillstand muskelatrofi, vises oftere hos voksne over 50 år som ikke bruker sine muskler nok. Leger behandler denne typen med trening, ultralyd terapi og noen ganger kirurgi. Mer alvorlig og sjelden er spinal muskelatrofi, som rammer fire av hver 100.000 spedbarn. SMA ofre ikke overlever forbi tidlig voksen alder, fordi det ikke er noen kjent behandling for tilstanden.

Hvordan diagnostisere muskelatrofi

Stillstand muskelatrofi

•  Har pasienter beskriver symptomer, om når smertene startet, hvor lenge det varer og om det er verre. Spør om pasienter føler ubehag i muskler som synes relatert til symptomene. For eksempel kan en pasient som rapporterer arm svakhet ikke klar over at den så lett han er å ha pust kan tyde atrofi av brystmusklene.

Be pasientene om tidligere medisinske tilstander og familiens sykdomshistorie. Som Medline Plus antyder, bør legene vite om pasienten bruker for mye alkohol, lider av revmatoid artritt eller har hatt slag eller spinal-ledningen skaden, alle kjente årsaker til muskelatrofi.

Utfør en fysisk undersøkelse for å måle pasientens lem omkrets. Observere om pasientens gangart er normalt. Test for omfanget av bevegelse ved at pasienten forlenge sine muskler fullt. Legg merke til hvilke bevegelser forårsake smerte.

Test pasientens muskelstyrke ved at pasienten presse mot deg. Rangere styrken på en skala fra 0 til 5, hvor 5 er normalt og 0 indikerer ingen bevegelse.

Har laboratoriet utfører en komplett blodprosent å utelukke blodsykdommer. Bestille flere tester for å sikre at musklene ikke er betent og har normale nivåer av enzymer og elektrisk aktivitet.

Spinal muskelatrofi

Be om barnets medisinske poster gjennom alder 2. Se etter risikofaktorer, som for eksempel en familiehistorie med SMA, svake skulder og beinmuskulaturen, og hyppige luftveisinfeksjoner.

Be foreldrene dersom barnet har vansker med fôring eller puste. Finn ut om barnet mister kontroll av bevegelse av hodet, preget av manglende evne til å løfte hodet, flytte den fra side til side og hold det stødig i en alder av 6 måneder, og hvis symptomene er forverret.

Har foreldrene fortelle barnets fysiske utvikling. Finn ut om barnet har lært å sitte og gå selvstendig i en normal alder.

9. Undersøk barnet for SMA indikatorer som dårlig holdning og nasal tale. Se etter tegn på nevromuskulær sykdom, som for eksempel "floppy" muskler, mangel på dype senereflekser og rykninger i tungen. Bekreft at svakhet vises i proksimale (sentralt) musklene i armer og ben.

Utføre andre genetiske tester for å fastslå tilstedeværelsen av feil på gener. Anbefal barnet gjennomgå EMG testing hvis genetiske tester er negative. Les EMG resultater å sørge for at muskel nerver bære elektriske meldinger i riktig tempo. Hvis EMG resultatene er positive, kan du bestille en MR for å vise muskler i detalj.