Digidexo.com

Diaré Årsaker og behandling

Ifølge medicinenet, er diaré stede når en person opplever hyppig avføring eller et loose av avføring. Individer forskjellig på hva som er "normalt" for begge av disse variablene, slik at viktige kriterier er at frekvensen eller løshet er mer enn vanlig. Enten symptom kan indikere diaré, men de ofte opptrer sammen.

Virusinfeksjon

Sammen med diaré, ledsagende symptomer inkluderer magekramper, oppkast og kvalme. Virale infeksjoner som forårsaker diaré er smittsom og kan føre til epidemier som infeksjoner passere fra en person til en annen. Denne type diaré vanligvis varer fra to til tre dager, og selv om ubehagelig for offeret, er vanligvis ikke er livstruende.

Matforgiftet

WebMD påpeker at forurenset mat eller vann kan forårsake diaré. "Food poisoning" er en felles betegnelse for denne tilstanden. Det varer vanligvis for rundt tjuefire timer. Utbruddet kan være ganske umiddelbar etter å ha spist mat hvis toksiner i mat før konsum. Noen ganger, kroppen produserer giftstoffer etter matforbruk. I så fall kan symptomene først frem 7 til 15 timer er gått. Food opplevde når du reiser til varme land og land med dårlige sanitærforhold kan bære E. coli som resulterer i diaré, den beryktede "Montezuma Revenge."

Bivirkninger

Diaré er en bivirkning av mange stoffer, slik at hvis diaré begynner kort tid etter starten bruk av et nytt medikament, er at medikamentet mest sannsynlig årsak. Antacida og legemidler med magnesium er de verste synderne, men de er de to på toppen av en lang liste med potensielt diaré fremkallende stoffer. Hvis diaré utvikler seg fra et nytt legemiddel, er det lurt å oppsøke lege umiddelbart.

Matintoleranse

The National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC) bemerker at noen mennesker har matintoleranse som resulterer i diaré. Kunstige søtningsmidler og laktose er et problem i denne forbindelse for mange mennesker.

Behandling for diaré

De fleste diarétilfeller ta vare på seg selv i et par dager. Ulike over-the-counter medisiner kan behandle symptomene på diaré. WebMD anbefaler å drikke rikelig med væske - tilsvarende minst seks fulle glass per dag. Anbefalingen er å drikke små mengder væske ofte i stedet for store mengder på stor avstand mellom intervaller. NDDIC anbefaler å unngå koffein, melkeprodukter og fet mat. Disse matvarene har en tendens til å forverre diaré. NDDIC anbefaler forbruker buljong, da den inneholder elektrolytter. Hvis diaré henger det kan være alvorlige og livstruende. Den virkelige faren, spesielt til de svært unge og svært gamle er dehydrering. Dvelende diaré garanterer et besøk til legen.