Digidexo.com

Hvordan støtte foreldre gjennom sorgprosessen

Hvordan støtte foreldre gjennom sorgprosessen

Døden av et barn er den mest traumatiske og ødeleggende opplevelse en forelder kan tåle. Prøver å takle dette tapet utløser ofte en myriade av følelser som spenner fra sinne og frykt til sorg og skyldfølelse. Mens disse følelsene er en naturlig del av sorgprosessen, kan de også være skadelig for foreldrene. Støtte fra andre er viktig for å hjelpe paret å takle sin sorg og gjøre prosessen mer håndterlig, i henhold til Barnas Hospital of Pittsburgh.

Hvordan støtte foreldre gjennom sorgprosessen

Bekrefte barnets død og tilby foreldrene dine oppriktige kondolanser. Ikke unngå å snakke til dem av frykt for ytterligere upsetting dem. Når du snakker til dem, ikke vær redd for å bruke barnets navn, ifølge På Health nettsted.

Tilby din støtte så lenge de trenger det. Du kan hjelpe til med dag-til-dag virksomhet foreldrene kanskje ikke føler deg opp til å gjøre slikt som innkjøp av mat og klesvask. Tilbyr å hjelpe med deler av gravferden vil ta litt presset av dem begge.

Lytt til dem. Mens de har hverandre å snakke med, snakke med noen som ikke er så følelsesmessig involvert ofte hjelper. Det er viktig at du lytter på disse tider og ikke tvinge din mening om dem. Alle sørger forskjellig, så det du kan bli kjent med er ikke nødvendigvis hva de føler.

Forutse rart eller intense følelser og atferd. Utvalget av følelser to mennesker kan føle som de sliter med å takle tapet kan være uforutsigbare. For eksempel kan de vises besatt, spille den siste minne de har for sine barn over og over i deres sinn. Dette er normalt og er et tegn på at de forsøker å takle tapet. De kan også uttrykke følelser av skyld, skylden selv eller til hverandre for sine barns død.

Organiser hjelp og støtte for eventuelle gjenværende barn. Tapet av søsknene er en ødeleggende hendelse for et barn som vil forlate dem sjokkert og forvirret. Legg til dette det faktum at de ser sine foreldre i enorme smerter, og det er en følelsesmessig prøver tid for dem. Foreldrene kan også bli ekstremt engstelig for sikkerheten til sine gjenværende barn, noe som gjør dem overbeskyttende og irrasjonell, ifølge National Sudden Infant Death Syndrome Resource Center. Å vite deres barn er trygge og blir tatt vare på av folk de stoler på vil lette noe av presset foreldrene kan føle.

Opprettholde din støtte så lenge det tar, og så lenge du tror paret trenger det. Når begravelsen er over, vil støtte foreldrene mottar fra andre kilder sakte forsvinne. Det er ingen fast periode en person vil sørge; det kan være alt fra 18 til 24 måneder eller lenger. Foreldre vil aldri komme over å miste et barn, men den fortsatte støtte fra andre mennesker kan gjøre sine tap lettere å bære.

Hint

  • Ikke vær redd for å snakke om barn på spesielle dager som barnets bursdag.
  • Unngå klisjé uttrykk som "Hun har gått til et bedre sted" eller "Jeg vet hvordan du føler deg." Det er bedre å si noe enn noe som kan høres tom og følelsesløs.
  • Mens ekstrem atferd er normalt til en viss grad, bør bekymringsfull atferd som hallusinasjoner og snakk om selvmord alltid meldes til den aktuelle helsevesenet profesjonell.