Digidexo.com

CTPA Protokoller

CTPA Protokoller


Computertomografi pulmonal angiografi, eller CTPA, er en diagnostisk test som brukes til å vurdere blodårer og vev i en pasientens lunger, forklarer RadiologyInfo.org. En av de viktigste indikasjoner for CTPA testing er en mistenkt lungeemboli, eller arterie blokkering i lungene, som er en livstruende medisinsk nødstilfelle.

Forberedelse

Før start av skanningen, vil pasienten ligge på skanning bordet, enten på sin rygg, side eller mage. Han kan kreve stropper for å bedre gjøre ham i stand til å holde sin stilling. En sykepleier eller tekniker vil deretter sette inn en nål inn i pasientens blodåre å sprøyte kontrastmateriale. De mest vanlige materialer kontrast er jod, barium og bariumsulfat.

Under Scan

Tabellen flytter inn skanneområdet. Under søket, vil en automatisk injeksjons maskinen fortsette å kontrollere strømmen av kontrastmaterialet. I tillegg til å avstå fra enhver unødvendig bevegelse, kan pasienten bli bedt om å holde pusten i korte intervaller for å unngå å skape falske bilder, eller "gjenstander", på skanningene.

Etter at skanningen

Skanneprosessen i seg selv tar bare noen sekunder, men etter det er over, vil pasienten være på undersøkelsesbordet mens en teknolog vurderinger skanner for å sikre at de er klare. Når hun har bekreftet at de skanner er fri for gjenstander, er IV fjernet og pasienten kan kle og forlate anlegget.