Digidexo.com

Hva er en Keratin nivå?

Hva er en Keratin nivå?


Keratin er proteinet som utgjør mesteparten av stoffet av hår, så vel som hud, tenner og negler. Keratin nivå refererer til hvor mye keratin eksisterer i hår og andre kroppsdeler. Jo mer keratin i hår og negler, sunnere og sterkere de vil være.

Liv og Origin

Keratin består av keratinocytter, celler som finnes som en stor del av hud, negler og hår. Disse cellene er i live, men da de er presset opp til overflaten gjennom den naturlige syklus for regenerering, de dør og virke som et beskyttende lag. Mange celler går gjennom denne prosessen på en dag til dag basis, og dermed mer keratin celler innenfor disse flatene, jo sunnere hud, hår og negler vises.

Behandling

Keratin behandlinger er oftest referert i forhold til en bestemt hår behandling. En brasiliansk keratin behandling er en langsiktig rettetang prosessen som behandler, men likevel bevarer kvaliteten på håret ved infusjonen keratin, blant annet kjemikalier. Infusjon av keratin i det vesentlige øker keratin nivå i håret, slik at det er sterkere og mer elegant og å unngå skade på håret.

Ting å vurdere

Som keratinocytter komme nærmere til overflaten av huden, blir de raskt felle. Keratin nivåer i negler og hår imidlertid vare selv etter at cellene er døde, beskytte keritanocytes under.

Omsorg for Keratin Levels

Jo mer keratin i hår og negler, sunnere de er. Det hevdes at det å spise gelatin kan øke sunne negler og hår, samt regelmessig behandling med lipider eller lignende stoffer som hårbalsam.

Skade

Et underskudd i ens keratin nivå vil føre til skade på håret, forårsaker håret blir frizzy, grov, med flisete tupper. Likeledes, en keratin underskudd i ens negler får dem til å bli tørr og sprekke.