Digidexo.com

Hvordan du setter inn en Skleral Lens

Hvordan du setter inn en Skleral Lens


Kontaktlinser kan være vanskelig å sette i dine øyne, men en skleral objektivet er enda mer utfordrende fordi objektivet er større enn vanlige kontaktlinser. Scleral linser passe over hele den synlige overflaten av øyet, som er svært forskjellig fra typiske kontaktlinser som sitter over iris --- den fargede delen av øyet. The Boston Foundation for Sight forklarer at scleral linser er brukt for å forhindre skade på øyet etter operasjonen, skade eller hornhinnetransplantasjon og å korrigere visse typer synsproblemer. Sette inn en scleral linse er gjort med flere enkle trinn.

Hvordan du setter inn en Skleral Lens

Sette inn en Skleral Lens

Legg et håndkle på arbeidsflaten og legge et lite speil på toppen av håndkle. Bruk tommelen, pekefingeren og langfingeren på innsetting hånd for å danne et stativ. Plasser linsen på toppen av stativet.

Fyll bollen av linsen med saltvann eller renseoppløsningen anbefalt av din optiker leverandøren. Bøy hodet over speilet og brette haken ned mot brystet, slik at ansiktet ditt er parallell med gulvet.

Ta tak øvre øyelokket med pekefingeren på den ledige hånden, holder kanten av lokket like under vippene. Hold nedre øyelokket åpent med tommelen og holde begge øynene åpne så bredt som mulig. Ser i speilet som du plasserer scleral objektivet direkte på overflaten av øyet. Sakte gi slipp på det øvre øyelokket og deretter nedre øyelokk.

Hint

  • Øv på å sette objektivet, da det kan ta flere prøver for å få det riktig. Hvis du har problemer med å sette inn linsen med fingrene, spør din optiker for et stempel, en enhet som brukes for å hjelpe til med innsetting av scleral linser.
  • Vask alltid hendene før du håndterer din scleral kontaktlinse.