Digidexo.com

Slik finner du ut daglige kaloriinntak

Kalorier er energien fra mat eller drikke du forbruker. Avhengig av alder, kjønn, høyde, vekt og aktivitetsnivå, kan kroppen din trenger alt fra 1600 til 3000 kalorier per dag for å fungere skikkelig. Opptak og telle kalorier kan hjelpe deg å opprettholde eller miste vekt. For å gå ned i vekt, bør du spise færre kalorier enn du forbrenner hver dag. Redusere kaloriinntaket ditt med 500 kalorier per dag kan hjelpe deg å miste ett pund per uke.

Slik finner du ut daglige kaloriinntak

Opptak og telle kalorier

•  Bestem hvor mange kalorier kroppen din trenger. Det er mange pålitelig kaloriinntaket estimerings verktøy tilgjengelig online gjennom nettsteder som MayoClinic.com. I de fleste tilfeller må du legge inn din alder, høyde, vekt og aktivitetsnivå for å få et nøyaktig anslag. Når du har funnet ut hvor mange kalorier kroppen din trenger for å fungere hver dag, kan du ta kvalifiserte beslutninger om mat og drikke valg.

Hold en food journal. Ved hjelp av en liten notisbok er ideelt, fordi dens portabilitet kan du lettere holde styr på kaloriinntaket i løpet av dagen. Hvis du har en smarttelefon, kan du være i stand til å bruke en kalori telling program på enheten. IPhone, for eksempel, tilbyr kaloritelling applikasjoner.

Under eller umiddelbart etter dine daglige måltider, registrere hva du spiste og drakk. Sørg for å inkludere antall porsjoner eller samlet beløp. La det være plass til å fylle ut hvor mange kalorier du forbruker - et beløp du kan finne ut med en gang eller på et senere tidspunkt. Vurder å bruke en skala for å hjelpe deg å beregne porsjoner for matvarer som kommer i prepackaged serverer størrelser, som frukt, grønnsaker, ost og kjøtt. Hvis du ikke har en mat skala, gjør ditt beste for å estimere porsjonsstørrelser. En servering av kjøtt er omtrent på størrelse med en kortstokk, og en unse av ost er omtrent på størrelse med et par terninger.

Skriv ned eventuelle andre matvarer du spiser mellom måltidene. Du bør også spille inn et stykke godteri, sukker pakke eller en liten bit av en annen mat. Alt som du spiser eller drikker bør registreres i maten journal.

Beregn antall kalorier som var i hver mat du spiste. Du kan enten gjøre dette etter måltidet eller på slutten av dagen. For å gjøre dette, bruker du ernæring informasjon funnet på etikettene på matvarene du konsumert, eller du kan be om ernæringsmessige informasjon fra hvem forberedt maten. Hvis du spiser mat som ikke kommer med en ernæring etikett, for eksempel frukt og grønnsaker, kan du slå opp matens kalori totalt i en kalori telling bok, gjennom en smarttelefon eller online. Sørg for å ta hensyn til din servering størrelse. Hvis du spiste to porsjoner med chips, for eksempel, vil du trenger for å spille inn dobbelt så mye kalorier i en servering.

Beregn hvor mange kalorier du forbrukes i hvert måltid ved å legge sammen hver matvare. Tenk også holde styr på snacks som et fjerde måltid komponent. Deretter legger opp kalorier i hvert måltid for å finne din daglige total.

Hint

  • For hjemmelagde oppskrifter som ikke inneholder kalori teller informasjon, bruke online oppskrift kalori telling verktøy (for eksempel den som finnes på recipes.sparkpeople.com), for å lære hvor mange kalorier er i en porsjon av oppskriften din.
  • Hvis du ønsker å gå ned i vekt ved å redusere antall kalorier du forbruker, sørg for at du ikke redusere antall kalorier altfor drastisk. Kroppen din kan ikke fungere optimalt uten nok energi.
  • Kalorier bør ikke være den eneste faktoren du vurdere når du velger hva du skal spise eller drikke. Sørg for å spise en balansert kosthold rikt på frukt, grønnsaker og en rekke vitaminer og mineraler.