Digidexo.com

Vitamin Anbefalinger for Middle Age menn

Vitamin Anbefalinger for Middle Age menn


Middelaldrende menn har sine egne spesielle krav til vitamin inntak fordi menn i denne alderen begynner å oppleve aldersrelaterte og kjønnsspesifikke problemer.

Juster vitamin inntak som en god begynnelse skritt for å takle eventuelle helseproblem, spesielt i lys av forskning som viser moderne dietter mangler en rekke viktige ernæringsmessige komponenter. Legge til et supplement eller en mat rik på en bestemt vitamin er en enkel, billig og trygg måte å begynne å jobbe mot bedre helse.

Vitamin D

Eldre menn, menn med mørk hud farge og de som ikke får tilstrekkelig eksponering for daglig sollys (15 minutter per dag anbefales) bør vurdere å ta et supplement eller ved hjelp av en matvare beriket med vitamin D.
Vitamin D kan bidra til å forhindre utvikling av høyt blodtrykk og kan redusere forekomsten av enkelte typer kreft. Vitamin kan hjelpe med sesongmessige depresjon og hjelpe kroppen bekjempe infeksjoner som tuberkulose og tilstander som multippel sklerose. Middelaldrende menn bør få 10 mcg per dag.

Vitamin E

Vitamin E beskytter øynene på en rekke måter, noe som reduserer sjansen for at du kan utvikle uveitt, makuladegenerasjon eller grå stær. Det kan redusere sjansen for å utvikle hjertesykdom, noe som er spesielt et problem for diabetikere.

Vitamin E nivåer kan ha en kobling til utvikling av kreft; langtidsforsøk tyder på at visse kreftformer, som tykktarmskreft, kan ha en redusert forekomst i de som opprettholde tilstrekkelig nivå av vitamin E.

Anbefalt dose for en voksen mann er 15 mg daglig. Mens det er best å få vitaminer fra mat kilder (yams, nøtter og mørke grønne blader gir vitamin E), kan et supplement sikre at variasjoner i kostholdet ikke forlate deg ubeskyttet.

Vitamin C

Vitamin C er også anbefalt for å forebygge macula degenerasjon og uveitt. Det kan beskytte arteriene i hjertet mot skade og forsinke utviklingen av aterosklerose. Vitamin C kan også redusere risikoen for å utvikle høyt blodtrykk og kreft. Vitaminet er også viktig for å opprettholde kollagen for friske bein, sener og leddbånd.

Sitrus er en utmerket kilde til vitamin C, men det er kanskje ikke allment kjent at brokkoli, rosenkål og kål er også. Menn trenger 90 mg per dag. Røykere trenger i tillegg 35 mg for å motvirke effektene av laget forårsaket av vane.

Vitamin B6

Vitaminer B6, C og E er anbefalt å hjelpe med seksuell dysfunksjon. Mens vitamin C påvirker blodstrøm, E og B6 hjelper kroppen med hormonproduksjon. B-kompleks vitaminer anbefales for sine stress lindrende egenskaper. B6 er også nødvendig for fremstilling av nevrotransmittere.

Menn bør innta 50 til 100 mg per dag av vitamin B6 eller B-kompleks vitaminer. Belgfrukter og grønnsaker som gulrøtter, erter og poteter er rike på vitamin B6.