Digidexo.com

Mulige symptomer på HIV

HIV, eller humant immunsviktvirus, er viruset som forårsaker AIDS, eller ervervet immunsvikt-syndrom. Hiv smitter gjennom seksuell kontakt med en smittet person, og ved å dele nåler eller sprøyter med en smittet person. De mulige symptomer på HIV vil variere fra pasient til pasient. Symptomene kommer også i etapper inkludert tidlig stadium, senere stadium og siste etappe.

Tidlig stadium Symptomer

Noen individer har ingen HIV symptomer i løpet av tidlig stadium. Men det er mer vanlig å oppleve symptomer som ligner influensa to til fire uker etter anskaffe infeksjonen. Mulige symptomer på HIV under den tidlige fasen inkluderer feber, utslett, hodepine, hovne lymfekjertler og sår hals.

Senere stadium Symptomer

Noen mennesker vil ikke ha symptomer for åtte eller ni år før den senere stadium begynner. Under den senere stadium, kan enkeltpersoner begynner å utvikle kroniske symptomer eller kroniske infeksjoner. Mulige symptomer på HIV i løpet av senere stadium inkluderer hovne lymfeknuter, hoste, diaré, pustebesvær, feber og vekttap. Andre mulige symptomer på HIV i løpet av senere stadium inkluderer uforklarlig og vedvarende utmattelse, vedvarende hodepine, avslapningsnattesvette, kronisk diaré, langvarig feber høyere enn 100 grader F, risting frysninger og hovne lymfeknuter som holder hoven i mer enn tre måneder.

Siste Stage Symptomer

Den siste fasen begynner ca 10 år etter at en person blir smittet. Dette stadiet presenterer de mer alvorlige mulige symptomer på HIV. Denne fasen er scenen som oppstår før HIV blir til fullt utviklet AIDS. Mulige symptomer på HIV i løpet av den siste fasen omfatter utvikling av opportunistiske infeksjoner som Pneumocystis carinii pneumoni (PCP).

Barnas HIV Symptomer

Barn med HIV vil oppleve unike symptomer på grunn av deres alder. Mulige symptomer på HIV hos barn inkluderer problemer med å gå, problemer med å få vekt, en forsinkelse i mental utvikling, problemer vokser normalt og vanlige barnesykdommer som er langt mer alvorlig enn vanlig slik som betennelse i mandlene og ørebetennelser.

AIDS symptomer

Når HIV blir fullt utviklet AIDS, enkeltpersoner er svært utsatt for å anskaffe opportunistiske infeksjoner. De mulige symptomer på de vanligste opportunistiske infeksjoner omfatter avslapningsnattesvette, vekttap, langvarig feber høyere enn 100 grader C, hodepine, risting frysninger, kortpustethet, vedvarende hvite flekker eller unormale lesjoner i munnen eller på tungen, kronisk diaré og tørrhoste.

Mulige komplikasjoner

De med HIV er på et høyere risiko for å utvikle flere alvorlige sopp, bakteriell, parasittisk og virale infeksjoner. Siden en person med HIV har svakere immunforsvar, kan disse infeksjonene være dødelig. De som opplever mulige symptomer på HIV trenger å bli testet, slik at deres helsepersonell kan hjelpe dem prøve å unngå disse dødelige infeksjoner hvis de faktisk har HIV.