Digidexo.com

Hodebunnen og håret vekst

Hodebunnen og håret vekst


Håret er en viktig metode for ekspresjon i kulturen. Måten folk stil, farge og klippe det representerer hvem de er og hva deres stil preferanser er. En frisk hodebunn betyr sunt hår og med regelmessig vasking og en grunnleggende forståelse av hvordan håret vokser, bør en persons hår opprettholde en sunn glans i lang tid.

Anatomy of Hair

Håret er sammensatt av døde proteiner kalles keratin, det samme materiale av finger og tånegler. En faktisk hårstrå er sammensatt av tre deler. Medulla er den innerste laget som reflekterer lyset, noe som gir håret dets forskjellige nyanser. Cortex omgir medulla og avgjør om håret er rett eller bølget. Den inneholder også melanin, som bestemmer fargen på en persons hår. Den ytterste delen er skjellaget og beskytter melanin i cortex.

Hårvekst syklusen

Anagenfasen er første fase av hårvekst. Håret er produsert i hodebunnen, og hårsekken synker dypt i huden for å finne næring. Denne prosessen varer alt fra to til åtte år. Catagenfasen er en hviletid for håret som den er ferdig å vokse, men ikke faller ut. Hårsekken løsriver seg fra sin blodtilførsel og langsomt krymper opp til hodebunnen overflate. Denne prosessen varer fra to til fire uker. Til slutt, håret faller ut i løpet av telogen fase og prosessen begynner på nytt.

Anatomy of skalp

Benet av hodebunnen hviler på Dura Endostial Meningeal, et fibrøst sjikt som hviler på toppen av det beskyttende materiale over hjernen. Tynne lag av vev bygge opp til bindevevet. Dette bindevev ligger under huden. Huden i seg selv har tre lag. Hårsekkene utvikle og bor i det andre laget, kalt dermis.

Håravfall

En av de vanligste hår problemer er skallethet, møtt av millioner av menn og kvinner. Stadig eldre er den viktigste årsaken, og noen menn begynner å skallet etter alder tretti. Extreme følelsesmessig stress er en annen årsak, sammen med dårlig kosthold mangler protein. Dreven sjamponering og blåse tørking kan øke hårtap hos kvinner.

Hodebunnspleie

Hovedmålet med sjamponering er å fjerne døde hudceller fanget av hår. Overraskende, er det anbefalt at en person bare sjampo håret et par ganger i uken. Det er nyttig å rotere mellom noen få forskjellige typer sjampo som rest fra én art er eliminert ved en annen. Skylle håret med lunkent eller kaldt vann, som varmt vann kan gjøre håret mister sin naturlige volum. B-vitaminer hjelper med hårvekst og hår styrke, mens essensielle fettsyrer som finnes i primrose og linfrø oljer forbedrer teksturen.