Digidexo.com

Raskt vekttap Plan

Raskt vekttap Plan


Den raskeste måten å miste vekt trygt er å spise mindre og trene. Hvis du prøver å gå ned i vekt ved å faste eller ved selv å drepe på treningsstudio, vil du mest sannsynlig ende opp med å skade deg selv. Bygge en sunn livsstil plan og hold deg til den. Ikke bare vil du raskt gå ned i vekt, vil du lære hvordan du kan holde den av.

Vekttap Plan

For å starte, må du finne ut hvor overvektig du er. UCLA tilbyr en formel for å få en viss idé om din BMI (Body Mass Index). Multipliser vekten din (i pounds) med 705. dele resultatet med høyden din (i inches). Deretter dele resultatet med høyden din igjen. En endelig tall mellom 18,5 og 24,9 regnes i sunn rekkevidde. Husk at dette er et grovt anslag.

Målet ditt bør være å nå en sunn BMI. Den eneste måten å gå ned i vekt er å spise færre kalorier enn du bruker. Multipliser vekten din (i pounds) med 11 (bruker 10 hvis du er kvinne). Hvis du har et aktivt liv, kan du bruke et høyere antall (18,5 for moderat aktive menn, 17 for kvinner). Resultatet er et grovt anslag over hvor mye kalorier du forbrenner på en typisk dag. Spis mindre enn dette, og du vil miste vekt.

Hvor mye mindre? En kilo fett er omtrent 3500 kalorier. Å miste en halv kilo til en kilo i uken, foreslår UCLA spise 250 til 500 færre kalorier om dagen. Spore kalorier i løpet av dagen. Unngå høy-kalori mat. I stedet, spise et sunt, balansert kosthold. The US Food Guide Pyramid tilbyr en god baseline kosthold.

Det er også viktig å legge til en øvelse plan. Jo flere kalorier forbrenner du, jo mer vekt du vil miste. The National Institutes of Health (NIH) sier gjennomsnittlig voksen måtte gå 30 miles å bruke opp de 3500 kalorier som er i en kilo fett. Det kan virke som mye, men hvis du sprer den aktiviteten ut over en måned ved å gå bare én kilometer om dagen, ville du miste ca 12 pounds i året. NIH anbefaler 30 minutter med moderat aktivitet hver dag.

Til slutt, ikke prøv å slå din kroppstype. UCLA rapporterer at den gjennomsnittlige modellen veier 23 prosent mindre enn den gjennomsnittlige amerikanske kvinnen. Men bare fem prosent av befolkningen har kroppstyper som kan oppnå dette vekt trygt. Nøkkelen er å finne sunn vekt rekkevidde og hold deg til den. Hvis du er usikker på hva en sunn vekt er for din kroppstype, spør legen din om råd.