Digidexo.com

Grønnsaker og frukt Porsjoner

Grønnsaker og frukt Porsjoner


The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) viser antall frukt og grønnsaker du bør spise hver dag som vitenskap. Mens de fleste faller inn i en 3 til 6-kopp per dag rekkevidde, din alder, kjønn og nivå av fysisk aktivitet diktere nøyaktig hvor mye produserer du trenger daglig. Møte anbefalingene er ikke vanskelig, spesielt hvis du får kreativ.

Definisjon av en "Cup"

Når CDC refererer til en kopp, mener de standard målekoppen anvendes i oppskriftene. Så, en kopp grønnsaker tilsvarer 1 kopp rå eller kokte grønnsaker, eller 100 prosent vegetabilske juice; eller 2 kopper av rå grønne greener. CDC forklarer at en kopp frukt tilsvarer en kopp frukt eller 100 prosent fruktjuice, eller 1/2 kopp tørket frukt.

Hvor mye trenger du?

De eksakte mengder av frukt og grønnsaker CDC anbefaler varierer fra individ. Ifølge en kalkulator på CDCs Frukt og grønnsaker Matter hjemmeside, en 30-år gammel mann som får mellom 30 og 60 minutter med fysisk aktivitet (noe som anses utover lett aktivitet i hverdagen) en dag krever to kopper frukt og 3,5 kopper grønnsaker daglig. Det samme gjelder for en kvinne på samme alder og aktivitetsnivå, med unntak av en mindre kopp nødvendige grønnsaker. Barn og ungdom, samt eldre voksne, har en tendens til å kreve ca 1/2 til 1 kopp mindre av hver.

Betraktninger

CDC kommer opp med det antall porsjoner trenger en person basert på hvor mange kalorier de rådes til å konsumere på en dag. Din alder, kjønn og fysisk aktivitetsnivå avgjør ditt kaloribehov, som brukes til å sette dine frukt og grønnsaker servering tall. CDC forklarer at siden menn har en tendens til å kreve mer kalorier enn kvinner, de vanligvis trenger å spise flere porsjoner med frukt og grønnsaker. Menn, derimot, er mindre sannsynlig enn kvinner til å spise de foreslåtte beløp.

Sammenligning

Health Canada tilbyr retningslinjer ligner CDC. De publiserer en "Food Guide" og merk antall "Food Guide porsjoner" av frukt og grønnsaker de anbefaler kanadiere forbruker. En mat guide porsjon tilsvarer en middels stor frukt eller 1/2 kopp fleste frukter og grønnsaker. Health Canada råder kvinnelige voksne mellom 19 og 50 bruker mellom 7 og 8 Food Guide porsjoner med råvarer hver dag. Menn i samme aldersgruppe krever 8 til 10.

Getting There

Treffer nummeret ditt, uansett hvis anbefalingene du følger, kan virke skremmende. CDC letter bekymringer, men ved å tilby enkle måter å snike frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. De foreslår frukt som en mid-morgen snack og et tillegg til frokostblanding eller havregryn. Harvard School of Public Health (HSPH) råder holde frukt i vanlig skue - på kjøkkenbenken - fordi du er mer sannsynlig å spise det hvis du kan se det. Hvis du spiser suppe, pasta eller pizza, foreslår CDC snike grønnsaker inn i eller på slike elementer for å bidra til å oppfylle målet. Disse triksene legge opp. Blåbær i havregryn, kan en appelsin før lunsj og pizza lastet med paprika og friske tomater lett nærme seg 3 til 5 porsjoner.