Digidexo.com

Sweetness Guide to mandariner

Sweetness Guide to mandariner


Når du lengter etter en sukkerholdig godbit som er lav i kalorier, bærbar og spekket med vitaminer, kan det være lurt å prøve mandarin appelsiner. Faktisk, sier Dr. Andrew Weil på sin nettside som du kan bruke glykemisk indeks for å guide deg til søte godbiter - for eksempel mandariner - som faktisk er bra for deg.

Sukker

Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) rapporterer at en liten mandarin appelsin inneholder litt over 8 g sukker. Om 1/2 av det totale kommer fra sucrose, og resten er fra glukose og fruktose.

Glykemisk indeks

Glykemisk indeks (GI) rangerer karbohydrater etter hvor raskt de heve en persons blodsukkernivået. Ifølge Weil, "forbruker mye høy glykemisk indeks matvarer øker risikoen for å utvikle insulinresistens, en underliggende årsak til fedme, høyt kolesterol og voksen-utbruddet diabetes." Selv om mandarin appelsiner er sukkerholdig og søt, de er oppført på bare 41 i GI og kategorisert som en lav GI mat.

Glykemisk belastning

Den glykemisk belastning (GL) måler en matens karbohydrater samt servering størrelse. To mandariner telle som én porsjon. Den delen har en GL på seks og regnes som en lav glykemisk belastning mat.

Funksjoner

Mandarin appelsiner er små med tynn, løs hud; stenfrie mandariner kalles klementiner. Disse appelsiner er innfødte i Sørøst-Asia, og nå dyrkes over hele verden.

Ernæringsbreakdown

En liten mandarin appelsin er rundt 37 kalorier og gir 31 prosent av den totale prosent daglige verdien av vitamin C, så vel som 10 prosent av vitamin A, og 3 prosent av kalsium. Prosent daglige verdier er beregnet ved USDA basert på sentrale nærings anbefalinger for en 2000-kalori daglige kosthold.