Digidexo.com

Substitutter for Sodium Alginat

Substitutter for Sodium Alginat


Natrium alginat er natriumsaltet av forbindelsen alginsyre. Det er et naturlig produkt som er ekstrahert fra celleveggene i brunalger. Natrium alginat er en naturlig gummi, og anvendes for å fortykke forskjellige forbindelser. Det er også brukt i forskjellige kjemiske prosesser for å binde sammen andre forbindelser uten å reagere med dem. Det er flere erstatninger for de forskjellige anvendelser av natriumalginat, men ingen erstatning for forbindelsen i seg selv.

Matindustrien

Natriumalginat anvendes for å fortykke og matvarer som konserveringsmiddel emulgator for å bidra til å binde sammen bearbeidet mat. Det er vanligvis brukt i mat som har et tykt eller gelelignende konsistens, slik som hermetisk frukt, puddinger og til og med behandlet kjøtt.

Mais eller maisstivelse kan anvendes som en erstatning for tykkere produktet, men det kan forandre konsistensen av det endelige produktet.

Fabric Dye Bruker

Natriumalginat anvendes i prosessen for å farge tungt stoff, slik som tepper eller hjemmetekstiler. Det fungerer som en emulgator som tykner fargestoff og gjør at den kan trenge inn i stoffet, men det reagerer ikke på fargestoff eller endre fargen på fargestoff. Den bryter også ned med vann og vasker ut av stoffet.

Naturlig gummi, slik som heksan, eller andre naturlige gummier, slik som Gaur tyggegummi eller xantangummi, kan erstattes for natriumalginat. Stivelses fortykningsmidler kan også være substituert, men de kan reagere på fargestoff og endre fargeresultater.

Vitenskapelige eksperimenter

En oppløsning av natrium-alginat har vært brukt i vitenskapelige eksperimenter midlertidig å fryse celler på plass under observasjon og kjemisk eksperimentering.

Kaliumalginat og hyaluronsyre, en lignende polysakkarid funnet i dyreceller, kan brukes på en lignende måte, og kan anvendes som en erstatning i disse forsøkene.