Digidexo.com

Helse Fordeler med Coconut Oil

Helse Fordeler med Coconut Oil


For mange år, forskere advarte forbrukere om farene ved kokos og en av sine mest vanlige biprodukter, kokosolje. Begge er ekstremt høy i mettet fett. Basert bare på ernæring etiketten, vil det synes du risikere døden med hver bit. Se utover tallene, men fordi kokosnøtter og kokosolje er faktisk veldig sunt. Fra sin varmebestandighet til dets soppdrepende egenskaper, har kokosolje like mange fordelaktige egenskaper som olivenolje.

Fettinnhold

Coconut ser ikke så pen på en ernæring etiketten --- en kopp kokosmasse kjøtt har 283 kalorier, 27 gram fett og 24 gram mettet fett. En spiseskje kokosolje har 118 kalorier, 14 gram fett og 12 gram mettet fett. Mens den generelle regelen om å leve sunt er det mindre mettet fett, jo bedre, inneholder kokosolje en veldig bestemt type mettet fett: kort og mellom kjeden forgrenet fettsyrer. Ifølge en studie fra McGill University i Quebec, Canada, disse er gode mettet fett som kan holde celleveggene sterk og øke metabolsk funksjon. Kroppen behandler disse spesifikke fettstoffer som karbohydrater og vil raskt utnytte dem for energi.

Antibakteriell og soppdrepende fordeler

To fettsyrer i kokosnøttolje er laurinsyre og kaprinsyre. Ifølge biokjemikeren Mary Enig, disse fettsyrene forvandle seg til den monoglyserider monolaurin og monocaprin. Ifølge en 2007 studie publisert i "Journal of Medicinal Food," Disse monoglyserider faktisk bekjempe sykdomsfremkallende bakterier, gjær og sopp. De er også antivirale og antiprotozoal og vil ødelegge lipid-belagte virus. På grunn av sin virkning på lipider kan kokosnøttolje potensielt øke immunsystem.

Sunn mat Fordeler

Kokosolje er også nyttig i matlaging. Mettet fett i kokos olje hindrer den fra lett oksiderende. Oksidasjon gjengir selv friske oljer, slik som olivenolje, usunne på grunn av dannelse av frie radikaler, som er kreftfremkallende. Kokosolje tåler høye temperaturer, noe som gjør det til et flott olje for høy temperatur stir-frites og rålekkert.