Digidexo.com

Vertigo og svimmelhet Cure

Vertigo gjør at du plutselig føler deg ustø, eller liker omgivelsene spinner rundt. Det kan være skremmende og foruroligende - noe som gjør at du føler deg svimmel, kvalm og ute av balanse - og kan også føre til uklart syn. Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er en av de vanligste årsaker til svimmelhet, og oppstår når du opplever korte episoder av mild til intens svimmelhet når du flytte plasseringen av hodet ditt. Selv om det er foruroligende, er BPPV sjelden alvorlig. Men det er viktig at du går til legen din for en fullstendig diagnose og riktig behandling.

Riktig diagnose er viktig

Symptomene på svimmelhet kan komme og gå - og variere - så det er viktig at du går til en lege som er kjent med svimmelhet og hvordan den er behandlet. I de fleste tilfeller vil dette være en øre, nese og hals lege (ØNH), audiograf eller en spesialist som omhandler nervesystemet, som en nevrolog. De bør være i stand til å diagnostisere svimmelhet og BPPV fra dine symptomer, men det er vanligvis ingen spesifikk årsak forbundet med denne lidelsen.

Hvordan få lindring av symptomene på Vertigo

For å lindre symptomene på svimmelhet, kan din lege eller audiograf anbefale en terapi som involverer en serie bevegelser kalt canalith reposisjonering prosedyre, som vil bli utført i legens kontor. Målet er å flytte små partikler i kanalene i det indre øret som skal flyttes tilbake inn i vestibylen, en liten bag-lignende åpning i det indre øret, hvor de blir absorbert av kroppen din. Teorien er at disse små partiklene bli fanget i kanalene i det indre øret som forårsaker din svimmelhet.

Den Canalith Reposisjonerende Prosedyre

Under denne prosedyren, vil du bli bedt om å hvile i en stol. Legen vil snu hodet til den ene siden, be deg om å sitte opp og deretter lene deg tilbake; mens du gjør dette, vil han snu hodet til den andre siden. Hver posisjon holdes på plass i ca 30 sekunder, eller til noen unormale øyebevegelser stoppe. Dette er vanligvis nyttig etter en eller to behandlinger og vertigo er løst.

Etter inngrepet

Etter canalith reposisjonering prosedyren, må du ikke ligge flatt eller senke øret under skulderhøyde. Du bør sove den kvelden med hodet hevet og støttet opp med noen puter. Denne måten de ørsmå partiklene kan helt slå seg inn i labyrinten, og absorberes av væsken i det indre øret. Legen din kan lære deg hvordan du gjør denne prosedyren hjemme et par ganger før du kommer tilbake for en oppfølging besøk.

Kirurgisk Cure

Hvis denne framgangsmåten ikke fungerer, eller din svimmelhet vedvarer, kan legen anbefale kirurgi. I løpet av denne kirurgiske prosedyren et bein plugg er plassert i den delen av det indre øret som skaper din svimmelhet. Plug blokkerer kanalen i øret blir påvirket av partikkelbevegelser. Denne suksessraten er relativt høy - rundt 90 prosent - og mindre enn 5 prosent av de som har denne operasjonen opplever noen langsiktig hørselstap.