Digidexo.com

Positivt og ulemper øret lys

Positivt og ulemper øret lys


Øret lys er enheter designet for å fjerne store mengder voks og ulike giftstoffer fra ørene. Ved hjelp av disse verktøy er kontroversielle, og effekten er tvilsom. Likevel, de er fortsatt populære og selges i naturlig-spisesteder, new-age-butikker og online. Noen alternative helse utøvere og massører tilbyr også øre-candling tjenester til sine kunder.

Ear Wax Funksjon

En artikkel skrevet av Douglas Hoffman, MD, Ph.D., i desember 1998 beskriver ørevoks som en klissete væske som er produsert av ørevoks kjertler. Dens formål er å immobilisere og derfor felle fremmedlegemer før de gjør sin vei inn i øregangen eller gjøre noe skade på trommehinnen. Til tider problemer utvikle seg på grunn av en herding av voks, som deretter fullstendig blokkere øregangen, og dermed forårsaker hørselstap, en øreverk eller hoste. I slike tilfeller blir behandlings ofte nødvendig.

Historie

Ear candling eller coning er en gammel praksis som har vært brukt i Kina, Tibet, Egypt og hele Amerika. Opprinnelig, kjegleformede gjenstander laget av keramikk leire var verktøy av valget. Gjennom tidene til mange kulturer anses koning være en åndelig praksis for clearing sinnet og sansene. Ear koning er fortsatt ofte praktisert blant indianerstammer i Mexico og over hele Sentral-og Sør-Amerika. På grunn av bekymringer over helseforskrifter, er disponibel stearinlys nå brukt i stedet for keramikk i USA og andre medisinsk-avanserte land.

Funksjon

Ifølge øre-stearinlys talsmenn, spiral av kjeglen eller stearinlys driver røyken inn i ørekanalen, forårsaker en løsning av voks og andre materialer. Som ørekanalen varmer, skaper lyset en sug som trekker luft opp fra øretrompeten inn i mellomøret, og til slutt gjennom den porøse membranen og inn i det ytre øret. Den varme og vakuum, og deretter fortsette å trekke den myknede voks og annet materiale fra ørekanalen inn i bunnen av lyset.

Expert Insight

I en artikkel med tittelen "Hvorfor Ear Candling er ikke en god idé," Dr. Lisa Roazen hevder at praksisen rett og slett ikke kan jobbe fordi noen suge kraftig nok til å trekke ut en persons voks vil trolig sprekke hans trommehinnen også. Roazen påpeker også at noen tro at øregangen er koblet til strukturer utenfor trommehinnen er falsk. Andre bekymringer stammer fra potensialet for brannskader forårsaket av varm voks, noe som både kan føre til skade på trommehinnen og alvorlig hindrer øregangen.

Betraktninger

For indianere, som åndelig praksis er basert på gamle tradisjoner og forståelser, kan det være fordeler for praktisering av øret candling. De som søker fritak fra ørevoks problemer, men rådes til å finne sikrere og mer pålitelige metoder for behandling, som inkluderer besøk med en lege eller skaffe trygge og effektive vanningsanlegg som vanligvis finnes i apotek.