Digidexo.com

Hvordan overvinne frykt for å snakke foran folk

Hvordan overvinne frykt for å snakke foran folk


Frykt for offentlige taler (også kjent som glossophobia) er en viktig kilde til angst hos amerikanere i dag, rangering blant de beste frykt ved siden av slanger og død. Med en mengde av folk som henger på hvert ord, kan det føre til kvalme, oppkast, skjelving, grunne pust og med besvimelse. For å bekjempe disse symptomene er det enkle, logiske trinn som du kan ta. Med praksis, positiv tenkning og tilstrekkelig forberedelse, vil du finne din frykt begynner å avta.

Bruksanvisning

•  Vær forberedt. Mye av stress over å snakke foran folk kommer fra en mangel på forberedelse. Ikke vite hva du sier kan alvorlig påvirke en høyttaler tillit, noe som er sterkt nødvendig i tider med stress. Sørg for at du har omrisset av talen utenat, vet emnet inne og ute, og kan fullføre talen godt uten mye hjelp fra sufflørkortene.

Visualiser deg selv lykkes. Hver gang du tenke deg å fullføre talen riktig, og se for publikum reagere hensiktsmessig, vil du få tillit til deg selv og begynne å føle seg mer komfortabel. Visualisere deg fra det øyeblikket du våkner opp på den store dagen, til slutten av talen din og noen timer etterpå.

Practice. Start med å snakke til en vegg eller et speil. Snakke høyt og prøve å utstråler tillit du vil ha. Når du er komfortabel med å snakke til deg selv, gå videre til støttende familiemedlemmer og deretter til vennene dine. Hver gang du øver, vil du få tillit.

Spør deg selv: "Hva er det verste som kan skje?" I nesten alle tilfeller, vil svaret være ganske små og vil ikke være i det hele tatt viktig i et par år.

Pust dypt. Hvis det øyeblikket kommer, og du føler deg stresset gripe deg, ta et dypt pust og gi tid for kroppen å slappe av. Dette kan ta bare 30 sekunder, men kan spare deg fra en skjelven stemme og fra risikoen for besvimelse.

Husk hvorfor du er der. Stoppe sporet i bakhodet at gjentar fraser som "Oh my godhet, det er så mange mennesker", "Jeg kan ikke gjøre dette", "Hva om jeg rotet opp?" I stedet prøver å erstatte de negative tankene med andre: "Så fint at disse menneskene deler de samme interessene som meg", "Dette kommer til å bli gøy", "Jeg kommer til å nyte dette, uansett hva." Når du begynner å tenke positivt, vil du føle angst begynner å visne bort.