Digidexo.com

Hvordan kan jeg tjene mine Lunger sunt?

Lungene er den eneste måten at oksygen kan bli absorbert av legemet for levering til alle organene. Mennesker kan ikke leve uten dem. Miljøskade og visse infeksjoner kan gjøre lungene kronisk usunn. Selv holde lungene friske til å begynne med er ønskelig, er det flere teknikker for å gjøre lungene frisk igjen hvis de blir syke.

Fjern Miljø Harms

Folk som er røykere kontinuerlig skade lungene ved innånding kjemikalier som irritere og skade vev i lungene. Andre mennesker bor eller arbeider i miljøer der luftforurensningen er tung. Alt fra bil forurensning til gassovner kan irritere og skade lungene. Det er viktig å fjerne disse miljø skader eller flytte til et område hvor de er mindre alvorlige. Dette holder lungeirritasjon lav.

Aerobic Exercise

Som alle andre organer, lungene reagerer på trening ved å tilpasse. Aerob trening er den type trening som skatter lungene til å jobbe hardere med å kreve mer oksygen til å bli levert til musklene. Som mer aerobic øvelsen utføres, lungene tilpasse seg ved å skape flere blodkar både å vanne lunge vev og til å absorbere mer oksygen, og dermed blir sterkere og sunnere.

Incentive Spirometri

Insentiv spirometri forsøker å kopiere effekter på lungene av lange, sammenhengende pust, som gjesping. Denne typen puste utvider lungene til sin fulle kapasitet. I tid, pasienter som bruker insentiv spirometri lære å ta i dype åndedrag for å gjøre bedre bruk av hele sitt lungene. Lungene deretter tilpasse seg mer oksygen blir inhalert.

Pulmonary Rehabilitation

Personer med visse lungelidelser som kronisk-obstruktiv lungelidelse (KOLS) ha stor nytte av lungerehabilitering for å gjøre sine lungene friske. Denne typen rehabilitering består i å utføre visse aerobe øvelser under strengt oppsyn av en pulmonologist (en medisinsk spesialist i lungefunksjonen). Den pulmonologist vil skreddersy øvelsene til behovene til pasienten, og dermed returnere lungene til helse når det er mulig.

Medisinering

Selvfølgelig er det ikke alltid mulig å foreta lungene sunn gjennom trening og åndedrettsterapi. Det er de tilfellene der lungesykdom er avansert og lungene trenger medisiner for å bli så frisk som de kan være. Bronchodialators slappe av musklene rundt inngangen til lungene, og anti-inflammatoriske medisiner letter betennelser forårsaket av lunge irritasjon eller skade. Helsepersonell er best å rådføre seg om hva medisiner kan fungere best.