Digidexo.com

Spinal Arthritis Pain Relief

Spinal leddgikt vanligvis påvirker den nedre rygg og nakke og forårsaker smerte, hevelse og stivhet. Smertelindring tar mange former, og bruker mer enn én metode vanligvis gir de beste resultatene. Snakk med legen din om din spinal artritt før du begynner på noen medisiner eller kosttilskudd. Diagnostiske tester utført av legen din kan gi deg mer innsikt i alvorlighetsgraden og type leddgikt du har; din lege kan anbefale en behandlingsplan.

Medisiner

Medisiner er den vanligste metoden for å redusere spinal leddgikt smerte. Legen din kan forskrive narkotiske smertestillende for sterke smerter, men reseptbelagte smertestillende generelt ikke brukes over lengre perioder på grunn av risiko for bivirkninger og avhengighet. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen, aspirin og paracetamol er effektive i behandling av spinal leddgikt smerter og betennelser. Biologiske respons modifikatorer (brms), som Enbrel og Humira, er vanlige legemidler som brukes til behandling av revmatoid artritt. Kortikosteroider er anti-inflammatoriske legemidler som brukes til å behandle leddgikt og andre forhold, og er ofte foreskrevet for spinal artritt.

Fysioterapi

Fysioterapi og kjerne styrke øvelser er en viktig del av spinal helse vedlikehold, og kan bidra til å lindre leddgikt smerte. Legen din kan forskrive fysioterapi når du først diagnostisert med spinal artritt eller etter episoder av økende smerter. Fysioterapi øvelser målrette kjernemuskulaturen i mage og hofter for å hjelpe stabilisere ryggraden og redusere betennelser og smerte.

Kirurgi

Noen spinal artritt pasienter ikke svarer godt til andre behandlinger, og deres leger kan anbefale kirurgi for å bidra til å rette på problemet. Kirurgi er vanligvis en siste utvei, spesielt for spinal leddgikt, på grunn av risiko og komplikasjoner. Mange pasienter som gjennomgår spinal kirurgi krever oppfølging operasjoner for å korrigere andre problemer som oppstår etter den første operasjonen. Du bør rådføre deg med legen din og muligens få en second opinion før de bestemmer seg for kirurgi som et behandlingsalternativ for leddgikt. Spinal leddgikt kirurgi fokuserer normalt på fusing de smertefulle ledd sammen for å stoppe bevegelsen.

Alternative behandlinger

De fleste alternative behandlingsmetoder for spinal artritt er ikke vitenskapelig bevist eller FDA godkjent, men mange pasienter oppgir at de har opplevd smerte lindring fra disse metodene. Hvis konvensjonelle metoder ikke er å lindre smertene dine, kan det være lurt å vurdere en alternativ behandling etter å diskutere det med legen din. Akupunktur er en vanlig alternativ behandlingsmetode for leddgikt som involverer tynne nåler settes inn i ulike trykkpunkter for å løse opp spenninger, forbedre sirkulasjonen og dirigere flyten av energi gjennom kroppen. Yoga og Tai Chi strekker trening metoder som fokuserer på myke bevegelser og dype pust. Magnet terapi innebærer magneter bæres som smykker eller plassert på de berørte ledd. Glucosamine and chondroitin kosttilskudd gir mange spinal leddgikt lider med noen lettelse, selv om bivirkninger og legemiddelinteraksjoner er mulig. Ikke ta glukosamin hvis du er allergisk mot skalldyr, ettersom det kan føre til en allergisk reaksjon. Ingefær kan ha anti-inflammatoriske egenskaper og noen leddgikt pasienter jevnlig ta ingefær kosttilskudd for å lindre smerte. Ingefær kan ha gastrointestinale bivirkninger, og kan samhandle med noen medisiner, som for eksempel warfarin.