Digidexo.com

Slik unngår du at Ankel Pain

Hvis anklene er smerter, hevelse eller blåmerker, er dette artikkelen for deg. Jeg vil forklare hva som forårsaker ankelen smerte og hvordan du kan forhindre det i fremtiden.

Bruksanvisning

•  Hvis du er en veldig aktiv person du kan utvikle Achilles senebetennelse. Dette er en langsom hevelse i ankelen din over en periode på flere uker på grunn av betennelse i sener. Du kan også ha væske eller sirkulasjonsproblemer. Hvis anklene har blitt hoven i mer enn en dag, og du har ingen andre symptomer, kan det være væskeansamling. Hev bena og flytte rundt. Lengre perioder med inaktivitet kan føre til dette. Den siste årsaken til ankel smerter er dyp tromboflebitt. Hvis kalven er smertefullt, hovent, og øm når du legger vekt på den, kan det hende du har denne tilstanden. Grunnen til dette ubehaget er en blodpropp som blokkerer en blodåre dypt i leggen. Se legen din om blodfortynnende da dette vil hjelpe.

Hvis du har en ankel forstuing eller belastning, bruker RICE rette. RICE er Rest, Ice, komprimering og Høyde. Dette er en veldig god selv - omsorg tiltaket. For smerte og ubehag, ta aspirin, ibuprofen eller paracetamol.

Du kan lindre smerten av Achilles senebetennelse ved å sette inn en heis eller pad i hælen på skoen.

Få riktig mengde ben trening. Gå for en kjøre utenfor eller på en tredemølle. Gå til butikken i stedet for kjøring. Du må holde muskler og vev rundt ankelen sterk.

Hvis skade oppstår, kan du suge føttene i kaldt vann i 15 minutter tre ganger i døgnet for å redusere hevelse. Du kan også bære en kirurgisk støtte strømpe på foten. De bidra til å redusere kronisk hevelse. Se legen din om å få deg en kirurgisk støtte strømpe.

Prøv og holde så fleksible som mulig ankelen så etter at hevelsen går ned. Roter den flere ganger og holde den løs.

Du kan unngå skader ved å ha de riktige skoene. Hvis du skal kjøre slitasje joggesko. Hvis du spiller basketball ha høye topper. Hvis du er på føttene hele dagen, setter polstret såler i skoene dine for bedre støtte. Hvis du spiller fotball, støtter sted bue i skoene for å unngå ankelskader som å rulle innover eller utover.