Digidexo.com

Årsaker til Thyroid Problemer

Den skjoldbrusk er en liten, bow-tie formet kjertel funnet i nedre fremre delen av halsen nær adamseplet som regulerer kroppens stoffskifte. For mye eller for lite av hormoner kan føre til skjoldbrusk sykdom, som produserer en rekke symptomer som kan ha negativ innvirkning på mange deler av kroppen. Det finnes et bredt spekter av medvirkende faktorer som spiller en rolle i skjoldbrusk problemer - noen som er kontrollerbar, andre som ikke er det.

Hva er en Thyroid?

Mer enn 20 millioner amerikanere lider av noen form for skjoldbrusk problem, og mange går udiagnostisert eller feildiagnostisert. To hormoner, T4 og T3 er produsert av skjoldbruskkjertelen, og disse hormonene instinktivt sende en melding til kroppen til å regulere energinivået.

Årsaker til en underaktiv skjoldbrusk

En underaktiv skjoldbruskkjertelen, som kalles hypotyreose, kan føre til tretthet, treghet, vektøkning, tørr hud og hår, glemsomhet og en intoleranse for kaldt vær. Medvirkende faktorer til hypotyreose er: thyreoiditt, en betennelse i skjoldbruskkjertelen; Hashimotos tyreoiditt, en sykdom i immunsystemet som er arvet; postpartum tyreoiditt, en midlertidig tilstand som oppstår i et lite antall kvinner etter fødselen; og en jod-mangel, som rammer om lag 100 millioner mennesker over hele verden.

Årsaker til en overaktiv skjoldbrusk

En overaktiv skjoldbruskkjertel, som kalles hypertyreose, kan føre til søvnløshet, irritabilitet, nervøsitet, vekttap, synsproblemer, muskelskjelvinger og en intoleranse for varme. Årsaker til hypertyroidisme kan omfatte: Graves 'sykdom, også referert til som en diffus toksisk struma eller forstørret skjoldbruskkjertel; tyreoiditt; visse legemidler inkludert litium og Cordarone (et hjerte narkotika); og for mye jod i kroppen, vanligvis funnet i reseptbelagte legemidler eller over-the-counter hoste sirup.

Andre årsaker til Thyroid Disease

Andre faktorer som kan føre til skjoldbrusk sykdom kan inkludere en umiddelbar familiemedlem også med en skjoldbrusk problem, en egen hypofyse eller endokrin sykdom, en diagnose av kronisk utmattelsessyndrom eller fibromyalgi, røyking, overgangsalder eller pre-menopause, som har gjennomgått strålebehandling og være eldre enn 60 år.

Risiko og Behandling

Skjoldbrusk problemer kan påvirke menn, kvinner og barn av alle raser, men det er kvinnene som synes å være i størst risiko - de er omtrent 10 ganger mer utsatt for sykdommen enn menn. Det finnes ingen kur for skjoldbrusk sykdom, og det er en livslang tilstand. Behandles på riktig måte, vanligvis med medikamentet
levotyroksin, et syntetisk hormon erstatning, og sjekket av en lege regelmessig, de fleste diagnostisert med en skjoldbrusk problem kan føre sunne og normale liv.