Digidexo.com

Ernæring for din metabolske type

Ernæring for din metabolske type


Spise for din metabolske type kan drastisk endre hvordan du miste vekt. Hver person er forskjellig og noen folk ned i vekt må raskere enn andre. Grunnen til dette antas å være fordi hver person har en annen metabolsk type. Stoffskiftet kan enten være treg, høy eller et sted i midten. Det er visse dietter og matvarer som fungerer bedre med ulike metabolske typer. For eksempel, noen mennesker gjør veldig bra på et vegetarisk kosthold, mens andre vil kaste bort bort. Det er fortsatt spørsmål som ikke er besvart av forskerne ennå på hvordan stoffskiftet påvirker vekttap.

Typer og effekter

Det er tre hovedtyper av metabolske priser med små variasjoner i mellom. De fleste er enten raske oksidanter også kalt proteintyper. Noen mennesker er trege oksidanter kjent som carb typer. Til slutt, andre mennesker er balanserte typer, noe som betyr at de trenger et større utvalg av matvarer. Folk som er raske oksidanter bli slankere på en diett rik på protein og fett. De som er trege oksidanter trenger mindre protein og fett, men mer gode karbohydrater som finnes i vegetariske matvarer som frukt og grønnsaker. Noen raske oksydanter ikke gjøre det bra på på korn eller pasta.

Disse menneskene vanligvis opp i vekt når de spiser for mange karbohydrater, men raske oksidanter kan også gjøre godt å spise sunne karbohydrater som gulrøtter så lenge de får en god mengde protein i kostholdet. Du kan også få en idé om hva din metabolske type er av hvor du føler deg etter et måltid. Hvis du er en rask oksidant, vil du føle deg energi og motivert etter et høyt protein måltid, men hvis du er en treg oksidant vil du føle deg trøtt, svak og selv sløv etter å ha spist for mye kjøtt. Så er det de menneskene som ikke er så påvirket av hva de spiser, som betyr at de kan spise en større kombinasjon av mat og likevel gå ned i vekt og føler stor.

Betydning

Din metabolske type er avgjørende. Å vite hvilke matvarer påvirker deg, og hvilke matvarer hjelpe fart på stoffskiftet i stor grad kan påvirke hvor raskt du mister vekt. Din metabolske type kan også endres etter hvert som du blir eldre. Spise visse matvarer vil i stor grad påvirke hvordan du føler deg og din generelle livskvalitet. Du kan gå til legen og få testet eller kjøpe et kit for å teste hjemme.

Men ville noen mennesker heller basere sine valg på hvordan mat gjør dem føler. Du kan gjøre dette ved å holde en matdagbok og bor i harmoni med hvordan du føler deg 30 minutter etter et måltid. Hvis du har et balansert metabolske type, kan du ikke merke en stor forskjell i hva slags mat gjør at du føler deg mer sliten eller energisk. Folk som er balanserte vanligvis gå ned i vekt på en rekke ulike dietter. Balanserte typer vanligvis ned i vekt basert på trening og kalori begrensning.

Betraktninger

Det kan ikke alltid være lett å gjette din metabolske type. Hver person er unik og din type kan endres over tid. Komme testet er den eneste måten du vil vite hva din metabolske type er sikkert. Dette er kan være et flott verktøy som vil gjøre deg i stand til å påvirke hvordan du nå dine vekttap mål. (Se legen din eller sjekk ut Resources i denne artikkelen for hjemme tester for å finne ut hva du metabolske type er.)

Meal Plans

Når du vet hva din metabolske type er, kan du utvikle en målrettet måltid plan som er skreddersydd for deg. De fleste er en variasjon slik at de vil gjøre det bra på en enkel sunt kosthold som består av magert kjøtt, grønnsaker og sunt fett. Hvis du har en hard tid å fordøye kjøtt eller føler fryktelig etter å ha spist kjøtt, deretter bytte til vegetariske proteinkilder som bønner eller spirulina. Spirulina er en blå grønn sjø alger som er en stor kilde til protein samt andre vitaminer og mineraler. Folk som godt spise kjøtt bør også konsumere fem eller flere grønnsaker daglig. Kjøttetere vanligvis bare er svak når de spiser den dårlige karbohydrater som brød og pasta. Grønnsaker er sunne karbohydrater som gir kroppen med sårt tiltrengt næring.

Advarsel

Før du begynner på noen ny diett program, alltid konsultere legen din først. Selv om du vet din metabolske type, kan det hende du trenger for å få råd fra legen din dersom du er på bestemte medisiner. For eksempel, hvis du er på hjertemedisiner, men du godt spise en høy fett protein diett kan det være lurt å snakke med din lege eller ernæringsfysiolog, slik at du både kan komme opp med en god plan for deg. Det kan være lurt å spise gode sunne fettstoffer som ikke tetter blodårene dine som omega-3 fettsyrer. Disse fettsyrene finnes i fisk og egg.