Digidexo.com

Laser behandling for lungekreft

Lungekreft er en svært alvorlig sykdom som krever drastiske og radikale behandlinger for å kurere eller kontrollere det. Men selv med disse behandlingene, er prognosen ofte dyster, spesielt siden diagnosen ofte ikke skjer før sykdommen har kommet til senere stadier. Som blir sagt, har behandlinger som laserterapi vist seg å være effektive i å redusere størrelsen på lungekreftsvulster og forbedre livskvaliteten for pasienter.

Hvorfor Laser Behandling må brukes

Oftest er laserbehandling anvendes i behandlingen av lunge cancer, fordi pasienten ikke lenger kan puste på riktig måte. En tumor kan vokse inn i en av bronkiene (bronkiene), som blokkerer banen for luft. Imidlertid kan også svulster vokse på utsiden av luftveier, å trykke på den, eller på luftrøret. Noen ganger, bygger seg opp væske i lungene så vel på grunn av tilstedeværelsen av en tumor. Laserbehandling må brukes i slike tilfeller for å krympe svulsten og redusere blokaden effekten det har på luftveiene.

Hvordan Laserbehandling Works

Laserbehandling fungerer på en ganske grei måte. Den bruker en stråle av lys fokusert på tumor å ødelegge den og fjerne det vev. Mens det er ikke en effektiv kur for lungekreft, det hjelper til å forbedre puste og generelle lungefunksjon, øke pasientens livskvalitet.

Hva Laser Behandling er som

Før du gjennomgår laser behandling, vil du bli plassert under generell anesthetia eller bedøvet. Deretter vil et bronkoskop plasseres ned i halsen og inn i lungene. Laseren blir matet gjennom dette rør. Deretter vil det bli aktivert og svulsten vil bli ødelagt og fjernet. Laseren cauterizes som det skjærer, minimere eventuelle blødninger som kan følge av denne prosedyren.

Laserbehandling bivirkninger

Heldigvis, laser behandling vanligvis ikke produserer negative bivirkninger. Mange mennesker opplever at de kan dra hjem noen timer etter operasjonen eller neste dag. Den eneste virkelige bivirkningen er infeksjon, som, hvis det skjer, vil kreve intravenøs antibiotika og et utvidet sykehusopphold.

Tumor Tilbakefall

Siden laser terapi er ikke en kur for lungekreft, er det sannsynlig at du må gjennomgå behandling på nytt. Dersom svulsten skal vokse tilbake, kan du ha prosedyren gjentas, selv om legen din vil sannsynligvis ønske å legge strålebehandling til din løpet av behandling for å hjelpe bremse veksten av svulsten.