Digidexo.com

Hvordan forberede en Dexa Scan

DEXA Scan testene er lik X-ray tester. De brukes til å teste bentetthet og analysere om en pasient har osteoporose eller osteopeni. De er nøyaktige og kan vise bentap på mindre enn 20 prosent. De genererer ikke samme eksponering som vanlige røntgenbilder og anses tryggere. Denne testen vanligvis koster ca $ 250 og er dekket av de fleste typer medisinsk forsikring og Medicare.

Bruksanvisning

•  Stopp alle kalsiumtilskudd. Du må avstå fra å ta noen kalsiumtilskudd som du tar regelmessig i minst 48 timer før planlagt Dexa Scan test. Disse kalsiumtilskudd kan forskyve Dexa Scan testresultatene. Du kan fortsette å spise ditt vanlige kosthold, da dette ikke vil påvirke testresultatene.

Fjern smykker. DEXA Scan testene er fortsatt lik røntgen, og du har ikke lov til å bære noen form for metall, mens å ha prosedyren gjort. Dette inkluderer øredobber og noen andre smykker, uavhengig av hvor det er på kroppen din. Det kan være lurt å bruke klær som ikke er klengete og er behagelig på dagen av testen. Velg klær som også inneholder ikke metaller som glidelåser, metallknapper eller belter.

Informer tekniker av eventuelle skader du har hatt, inkludert rygg og hofteskader. Dette vil sikre at disse skadene er ikke feil for nye brudd på grunn av benskjørhet. Du må også sørge for at du informere teknikeren om eventuelle tester du har hatt nylig at involvert barium, kontrast materialer eller noen fargestoffer. Det er et minimum ti-dagers ventetid mellom Dexa Scan tester og eventuelle andre radiologiske tester.

Informere teknikeren eller legen din dersom du vet at du er gravid eller mistenker at du kan være. X-ray tester er generelt frarådes for gravide.