Digidexo.com

Hvordan lage en kort sikt minne Bedre

Hvordan lage en kort sikt minne Bedre


Korttidshukommelsen er din sinnets evne til å lagre informasjon i løpet av noen minutter. Ifølge Dominic O'Brien, forfatter av "Hvordan utvikle en Brilliant Memory uke etter uke," du er ikke ment å være i stand til å huske alt med korttidshukommelsen. Den gjennomsnittlige personen kan huske sju ting over en periode på tre minutter. Hvis du har problemer med å tilbakekaller ting fra ett minutt til det neste, kan du ta skritt for å forbedre din korttidshukommelse.

Bruksanvisning

sove minst åtte timer hver natt for å være sikker på at tankene dine er godt uthvilt og klar til å fungere med maksimal kapasitet. Ifølge John B. Arden PhD, forfatter av "Forbedre Memory for Dummies", hvis du er sliten, hjernen din må jobbe hardere for å huske ting i løpet av dagen.

Ta en daglig multivitamin for å sikre at kroppen din har alt den trenger for å fungere. Hvis du har en næringsmangel, kan det bremse ned hjernen og hindre din korttidshukommelse, skriver O'Brien.

Fokus når du lærer noe du trenger å huske. Hvis du ikke betaler oppmerksomhet, vil du ikke lære, og derfor du ikke vil huske. Som du leser eller lytter til noe viktig, sørg for at hjernen din ikke blir distrahert av andre ting. Fokusere utelukkende på det materialet du trenger å huske.

Bruk bilde forening når du lærer noe du har lyst til å huske. Knytte et bilde med et faktum vil hjelpe deg å finne små triggere som hjelper deg å huske. For eksempel, hvis du trenger å huske din venn ønsker en bok for hennes bursdag, fokus på bildet av henne lesing med en bursdag lue på. Det kan virke dum i starten, men når du søker tankene dine for hva hun ba om, vil dette bildet utløse minnet.

Skriv ned fakta du trenger å huske, selv om du vet at du vil aldri se på dem igjen. Skrive noe ned er en metode for å håndheve minnet gjennom repetisjon, sier Dr. Arden. Hold en liten notisbok og blyant med deg, og når du hører eller leser noe viktig, døyt det ned.

Tips og advarsler

  • Vær tålmodig. Forbedre hukommelsen tar tid og krefter.