Digidexo.com

Hvordan forebygge kroniske sykdommer

Det er to forskjellige typer av sykdom som mennesker kan lider av: akutte og kroniske. Akutte sykdommer kommer på raske, med milde til alvorlige symptomer som varer en viss tid. I noen tilfeller kan de være livstruende. Kroniske sykdommer, på den annen side finne sted over tid. De kan også være enten mild eller alvorlig, men det tar mye lengre tid for dem å utvikle, og det tar lengre tid for dem å forsvinne. Symptomene har også en tendens til å komme og gå flere ganger. Når det gjelder å unngå kroniske sykdommer, er det flere forebyggende tiltak som kan iverksettes.

Bruksanvisning

Ikke røyk. Ifølge American Heart Association, om lag 26,2 millioner menn og 20,9 millioner kvinner røyker i USA. Røyking øker risikoen for hjertesykdom, emfysem og lungekreft. Å hindre utbruddet av disse sykdommene, ikke røyker eller avslutte hvis du for tiden gjør.

få litt mosjon. Trening bringer med seg en rekke fordeler: det bidrar til å redusere vekt, bedre bevegelighet, løfter stemningen, styrker bein og bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Alle disse faktorene vil bidra til å redusere sjansene for å utvikle diabetes, hjertesykdom, osteoporose og arteriosklerose. Ha 30 minutter med moderat trening på fem eller flere dager i uken.

Reduser alkoholinntaket. Å drikke store mengder alkohol kan føre til en rekke helseproblemer. En kronisk tilstand som kan oppstå er levercirrhose. Dette er en kronisk tilstand der arrvev erstatter friskt vev forårsaker leveren til å ikke fungere optimalt. For å forebygge denne sykdommen, holde alkoholinntaket moderat.

Skjær ut usunn mat. Hva du spiser spiller en stor rolle i utviklingen av kroniske sykdommer. Mat som er behandlet, har store mengder raffinert sukker eller er høy i mettet fett bør unngås. De kan føre til fedme, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes.

Spis rikelig med fiber. Fiber er en ikke-fordøyelig stoff som blir ført gjennom fordøyelsessystemet. Å spise fiber bidrar til å lindre forstoppelse og det reduserer sjansene for tykktarmskreft, divertikulitt, diabetes og nyrestein. The Institute of Medicine anbefaler å spise 14 gram fiber for hver 1000 kalorier du spiser. Noen eksempler på fiberrike matvarer er frukt, grønnsaker, hele korn, bønner og havrekli.

Ikke sove rundt. Å ha sex med flere partnere kan øke risikoen for å pådra seg en seksuelt overførbar sykdom, og mange av disse er kroniske tilstander. Hvis du har mer enn en sex partner, sørg for å bruke kondom og praktisere sikrere sex.