Digidexo.com

Hva er årsakene til Rotator Cuff Tear?

Hva er årsakene til Rotator Cuff Tear?


Rotator cuff består av fire muskler og flere sener som ligger på toppen av overarmen. Den holder humerus benet på plass og tillater armen å dreie, derav navnet. Tårer til rotator cuff er smertefullt, men det meste av tiden de leges på egen hånd. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Incident

Rotator cuff skader er vanlige. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, de fleste rapporterer et tilbakevendende smerter i skulderen etter en bestemt hendelse, som et fall eller tunge løft. I noen tilfeller kan folk bruke sin arm til å dempe et fall, og kan forårsake skader eller blåmerker til muskelen.

Løfte tunge gjenstander kan også forårsake en rift rundt rotator cuff. En skade kan også oppstå hvis noen løfter et element feil.

Dag-til-dag aktivitet

Normal slitasje er en annen viktig årsak til rotator cuff skader. Det er mer vanlig hos personer over 40 år på grunn av musklenes dreven bruk. Det gjør området mer åpen for degenerasjon og skade.

Dårlig holdning

Mayo Clinic eksperter sier slouching eller dårlig holdning kan bidra til rotator cuff skader. Ved å trekke nakken og skuldrene fremover, kan muskler eller sener i dette området bli kløp og irritere rotator cuff.

Repetitive Stress

Personer med visse yrker, som snekkere og malere, er også mer utsatt for rotator cuff problemer fordi de er avhengige av at området konsekvent. Spesifikke repetitive bevegelser, spesielt overhead, kan føre til stress, betennelser og, til slutt, rive. Dette er også vanlig hos idrettsutøvere inkludert svømmere og tennis og baseball-spillere.

Symptomer

Det er flere tegn som peker til en rotator cuff tåre. Leger ser for smerte eller svakhet når du løfter armen. Det kan også være en knitrende følelse når skulderen dreies en bestemt måte, og muskelen kan bli tynn. Disse symptomene kan skje umiddelbart etter en skade, eller de kan utvikle seg gradvis over tid.