Digidexo.com

Tegn og symptomer på microcytic anemi hos spedbarn med thalassemia

Tegn og symptomer på microcytic anemi hos spedbarn med thalassemia


Microcytic anemi, en medisinsk tilstand hvor antallet av røde blodceller og / eller hemoglobin i blodet er lav, har en rekke forskjellige årsaker, hvorav den ene er thalassemi. Thalassemias er en variabel gruppe av arvelige blodsykdommer der kroppen produserer unormal hemoglobin, blod protein som transporterer oksygen til våre organer og vev. Som genetiske lidelser, de er til stede fra fødselen av, men ofte symptomene begynner å presentere seg på den første ett til to år av livet, ifølge Merck Manuals. Tegn og symptomer på microcytic anemi er variabel og avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens talassemi.

Redusert vekst

Pasienter med thalassemias alt fra mild til alvorlig ofte vise bremset vekst. Spedbarn og småbarn er sannsynlig ikke til å treffe sine milepæl vekst tallene som de spores i løpet av sine første to år. Hos eldre barn, kan puberteten bli forsinket eller fraværende, ifølge Mayo Clinic.

Bone Problemer

Benmarg, svampete materiale inne våre bein, er kroppens stedet for produksjon av røde blodlegemer. Talassemi kan forårsake benmargs å ekspandere, i sin tur forårsaker at ben blir bredere enn vanlig, spesielt i ansiktet. Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute, kan bein også bli sprø og utsatt for brudd som resultat. Dette symptomet er observert i småbarn som talassemi varierer fra mild til alvorlig.

Splenomegali

Splenomegali er den medisinske betegnelsen på en forstørret milt. Milten er en knyttneve-sized organ som ligger under brystkassen hvis funksjoner inkluderer immunresponser og fjerning av uønsket materiale. Miltene av pasienter med mild til alvorlig talassemi må jobbe hardere enn i en gjennomsnittlig persons, forårsaker milten blir forstørret, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute. Dersom milten blir for forstørret, kan det ha å fjernes kirurgisk.

Forstørret lever og hjerte

Småbarn med alvorlige former for talassemi må få blodoverføringer som en del av sin behandling. En av de bivirkninger av transfusjoner er en opphoping av jern i kroppen, spesielt i leveren og hjertet. Over tid vil disse organene blir stresset og forstørret, noe som resulterer i redusert funksjon, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute.

Gulsott

Gulsott, en gulfarging av hud og det hvite i øynene, oppstår hos pasienter med alvorlig talassemi. Dette er en gulfarging resultatet av dårlig leverfunksjon, idet leveren blitt skadet av sykdom, dens behandling eller begge deler.

Kortpustethet

Svakhet og kortpustethet kan observeres hos pasienter med alvorlig blodmangel. Dette kan være på grunn av dårlig hjertefunksjon, eller mangel på oksygen. Ifølge Mayo Clinic, er kortpustethet en nødssituasjon, og pasienter bør sees av en lege så snart som mulig.